Π.Μαντάς:”Είμαι ικανοποιημένος από την υλοποίηση των έργων του ΤαΠΤΟΚ παρά τα προβλήματα που υπήρχαν” (vid)

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 21:32

Για την έγκριση της δημοπράτησης του έργου της ανάπλασης της πλατείας Ριζών με το ποσό των 278 χιλιάδων ευρώ και με δικαιούχο το Δήμο Τρίπολης, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤαΠΤΟΚ -Αρκαδία 2020 Παναγιώτης Μαντάς, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα έργο σε υφιστάμενη πλατεία, που περιλαμβάνει διαστρώσεις και αστικό εξοπλισμό, ώστε να είναι σύγχρονη, λειτουργική για όλες τις ομάδες ατόμων.

Το έργο είχε ενταχθεί τον Ιούλιο του 2019 για χρηματοδότηση από το ΤαΠΤΟΚ αλλά ακολουθήθηκε μία διαδικασία αναθεώρησης κυρίως για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.Ο κ. Μαντάς τόνισε πως σε δύο με τρεις μήνες θα έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Ο κ. Μαντάς τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο είναι το τελευταίο, αφού τα 15 έργα που βρήκαν όταν πήγαν στην Διοίκηση του ΤαΠΤΟΚ, έχουν δημοπρατηθεί.

Να αναφέρουμε πως το ΤαΠΤΟΚ χρηματοδοτεί έργα στους δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς το ΤαΠΤΟΚ χρηματοδοτεί δημόσια έργα αλλά και έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας καθώς και έργα κοινωνικά, όπως αυτό που θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την κατάρτιση των ανέργων.

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στο έργο της ανάπλασης της Λίμνης Λάδωνα που θα χρηματοδοτηθεί από το ΤαΠΤΟΚ. Ο δεύτερος κύκλος προκηρύξεων για έργα θα ανοίξει μέσα στο 2021.

Τέλος ο κ. Μαντάς μίλησε και για τα όσα λέγονται για τα χρήματα που λάμβαναν οι προκάτοχοί τους στις θέσεις του ΤαΠΤΟΚ, σημειώνοντας πως το οργανόγραμμα και ο τρόπος που εγκρίθηκε το πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση επέτρεπε αμοιβές που δύσκολα συναντώνται σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Επεσήμανε πως το ΔΣ καλείται να εγκρίνει πεπραγμένα και καταστάσεις και έστειλε στους αρμόδιους αίτημα για να εκφραστεί η γνώμη τους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Μαντά.