“Λεύκτρο-Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία”|Νίκας: Εμείς ζητήσαμε να ενταχθεί στους εθνικούς στόχους μεγάλων οδικών έργων και μας το υποσχέθηκαν

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 17:31

Για την επίσκεψη του στην Αθήνα και τις επαφές του τόσο με τον Υφυπουργό Υποδομών κο Γιώργο Καραγιάννη όσο και με τον Υπουργό κο Κώστα Καραμανλή αλλά  και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομών που δρομολογούνται στην περιοχή, μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο Περιφερειάρχης,  μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  κυρίως στις εξελίξεις που αφορούν στο “οραματικό” -όπως το χαρακτήρισε- έργο του οδικού άξονα «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία»  που έχει στρατηγική αξία για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας καθώς Θα διασυνδέει το δρόμο Πάτρα – Πύργος και τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο και θα αλλάξει κυριολεκτικά την εικόνα και τις δυνατότητες 4 νομών.Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο κ. Νίκας,  παρέδωσε την προμελέτη  για τον δρόμο 95 χιλιομέτρων όπου μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. «Φαίνεται ότι υπάρχει οικονομική δυνατότητα για την υποστήριξη ενός τέτοιου έργου» είπε, επισημαίνοντας ότι :«Εμείς ζητήσαμε να ενταχθεί στους εθνικούς στόχους πραγματοποίησης μεγάλων οδικών έργων και μας το υποσχέθηκαν. Η Μεγαλόπολη μεταξύ άλλων πρέπει να γίνει και συγκοινωνιακός κόμβος. Σύντομα θα είναι στην περιοχή μας και ο Υπουργός κ. Καραμανλής για να συζητηθεί και αυτό το έργο» .

Καταλήγοντας στη συνέντευξη του ο κος Νίκας ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν πέντε άτομα από την Περιφέρεια προς τον ΕΟΔΥ, για να ενισχυθεί το σημείο όπου γίνονται rapid tests στην κεντρική πλατεία Τρίπολης.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου: