Π.Νίκας: “Καταγγέλλω την προεκλογική υποσχεσιολογία και τη ρουσφετολογική πολιτική”

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 18:26

Ανακοίνωση-δελτίο τύπου Παναγιώτη Νίκα (Δημάρχου Καλαμάτας, νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου)

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας, νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισκέφθηκε την Τρίπολη το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2019.Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος θα αναλάβει την ηγεσία της περιφέρειας την 1η Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι το γραφείο του μέχρι εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης.

Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή για την παραχώρηση του χώρου, ενώ δήλωσε πως λυπάται που δεν έγινε κάτι αντίστοιχο από την πλευρά της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι παρακαλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει ως γνωστόν την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, να μην αποφασίσει τη σύναψη καμίας προγραμματικής σύμβασης με οιοδήποτε φορέα – είτε αυτός είναι Δήμος, είτε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πχ – διότι κατά την άποψη του κ. Νίκα το Περιφερειακό Συμβούλιο αυτή την περίοδο έχει “υπηρεσιακό” χαρακτήρα και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις, παρά μόνο τέτοιες που να καλύπτουν έκτακτες ή τυπικές ανάγκες.

Τέλος, ο κ. Νίκας, ο οποίος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους νέους Δημάρχους Β. Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, αναφέρθηκε στην ανάγκη διοικητικής αναδιοργάνωσης της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση “πολύ κακή”, γεγονός που έχει οδηγήσει στην χαμηλή απορροφητικότητα των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ (21%).

 Η ανάρτηση του κ.Νίκα στην προσωπική του σελίδα στο FB για τις προγραμματικές συμβάσεις

Κατήγγειλα σ’ όλους τους τόνους την προεκλογική υποσχεσιολογία και τη ρουσφετολογική πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη, που αποδεικνύεται και τώρα με τις 33 (!!!) Προγραμματικές Συμβάσεις που φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση.

Ζητώ από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει πλέον υπηρεσιακό χαρακτήρα, να μην προχωρήσουν στην ψήφιση αυτών των Προγραμματικών Συμβάσεων.

Ζητώ από όλους τους συμβαλλόμενους (Δήμους και άλλα ΝΠΔΔ) να μην προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις, γιατί- διαφορετικά- δημιουργούν προβλήματα στο έργο της επόμενης Περιφερειακής Αρχής.

Τονίζω ότι σειρά Προγραμματικών Συμβάσεων -του τελευταίου χρονικού διαστήματος οπωσδήποτε- θα επαναξιολογηθούν από τη νέα Περιφερειακή Αρχή που έρχεται σε δύο μήνες.

Ας υπάρξει επιτέλους λίγη δημοκρατική ευαισθησία και ο αναγκαίος αλληλοσεβασμός, αλλά και η επιβαλλόμενη προσοχή στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.