Π.Νίκας στη ΔΡΤ: Να λειτουργήσει ΕΜΑΚ στην Τρίπολη – Μέσα στο 2022 αρχίζει η κατασκευή κέντρου επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας στην Τρίπολη” (ήχος)

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 10:39

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:“Είναι καλή ημέρα σήμερα. Δεν θρηνήσαμε θύματα, χάσαμε όμως περιουσιακά στοιχεία. Στο Βασιλίτσι καταστράφηκαν δέκα σπίτια – δεύτερες κατοικίες κατα κανόνα – και αρκετές ελιές.

Επιτροπές αρχίζουν άμεσα την καταγραφή των ζημιών και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχει τελειώσει το θέμα αυτό.

Το θέμα είναι να κάνουμε σοβαρή δουλειά και να μην κάνουμε συνδικαλισμό λέγοντας φέρτε όλα τα αεροπλάνα εδώ και αφήστε την υπόλοιπη Ελλάδα να καεί

Η φωτιά εύκολα μπαίνει και δύσκολα σβήνεται. Δύσκολη είναι και μετά η αποκατάσταση των ζημιών.

Χρειάζεται ψυχραιμία. Αξιοποιούνται οι δυνάμεις. Εμείς την κυρίως βοήθεια θα την δώσουμε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ζημιών

Μέσα στο 2022 θα αρχίσει και η κατασκευή και λειτουργία του κέντρου επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας στη οδό Καλαμών που θα δίνει εικόνα για το τι συμβαίνει σε όλη την περιφέρεια μας.

Να προβάλλετε συνεχώς το αίτημα, για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στην Τρίπολη. Η πολιτική ηγεσία – τόνισε – έχει αποφασίσει θετικά για την ίδρυση του κλιμακίου. Να γίνει άμεσα αυτό. Έχουμε ανάγκη να έχουμε 50 στελέχη της ΕΜΑΚ στην περιοχή μας”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: