Π. Νίκας | Τι είπε για την εξέλιξη έργων της Αρκαδίας

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:49
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες (28/11) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε έργα που αφορούν στην Αρκαδία και την εξέλιξη της πορείας τους…

Αναλυτικότερα ανέφερε:-Το αρδευτικό έργο λίμνης Τάκας, ενταγμένο έργο με προϋπολογισμό 20.500.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το υπουργείο το 2020. Οπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, “υπάρχουν ζητήματα που συνδέονται με μελέτες, οι οποίες πρέπει να γίνουν”.

-Το αρδευτικό της Κώμης,προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, έχει ωριμάσει μελετητικά, εκκρεμεί ωστόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η άδεια χρήσης νερού. Το ίδιο ισχύει και για το αρδευτικό στο Βαλτεσινίκο, έργο προϋπολογισμού 760.000 ευρώ.

-Το αρδευτικό έργο στο Χρυσοχώρι είναι ανώριμο μελετητικά, καθώς εκκρεμεί σχεδόν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, υπάρχει μόνο προμελέτη.

-Εγγειοβελτιωτικά έργα στην πυρόπληκτη περιοχή του τ. Δήμου Βαλτετσίου, προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ, έχουν ώριμες μελέτες, εκκρεμεί ωστόσο η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

-Ώριμο μελετητικά είναι το προϋπολογισμού 510.000 ευρώ αρδευτικό έργο τσιμενταυλάκων σε Ραψομάτη, Σαρακίνιο, Γέφυρα, Δάρα και Πράσινο.

-Ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα στη λεκάνη Κανδήλας – Χωτούσας διαθέτει μόνο γεωτεχνική μελέτη, ενώ όσον αφορά την λιμνοδεξαμενή στο Κάψια υπάρχει μόνο υδρολογική μελέτη.