Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ| Προτροπή και Ανάγκη για «Πρόσβαση όλων των πασχόντων στη φροντίδα του Διαβήτη»

Το Δ.Σ και τα Σωματεία/Σύλλογοι- Μέλη της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τη 14η Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη:

Προτροπή και Ανάγκη για «Πρόσβαση όλων των πασχόντων στη φροντίδα του Διαβήτη»



Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μία από της μεγαλύτερες εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών κάθε χρόνο παγκοσμίως, έρχεται με το θέμα της να μας αναδείξει όπως χαρακτηριστικά αποδόθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη την προτροπή και την Ανάγκη για «Πρόσβαση όλων των πασχόντων στη φροντίδα του Διαβήτη». Με την πρόληψη, την εκπαίδευση και τη συνεχή φροντίδα ο  σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προληφθεί, είτε να ρυθμιστεί, ώστε να μην υπάρχουν επιπλοκές στη υγεία των ατόμων αυτών.

Διότι με την ορθή διαχείριση, η οποία αφορά στη σωστή θεραπεία, την ισορροπημένη διατροφή και την καλή ψυχολογική κατάσταση, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν καταφέρουν σημαντικά τη βέλτιστη απόδοση στην καθημερινότητα τους. Ωστόσο απαιτείται υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική φροντίδα και οικονομική ενίσχυση, ώστε να μπορούν αυτά τα άτομα να ανταπεξέρχονται σε όλες τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, ιδίως εν μέσω της πανδημίας, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, την ψυχική υγεία και την καθημερινότητας των ατόμων με χρόνιες παθήσεις .

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF):

  • 1 στους 11 έντεκα ανθρώπους στον κόσμο ζουν με ΣΔ
  • 425 εκατομμύρια ενήλικες ζουν με ΣΔ (2017) – 693 εκατομμύρια ενήλικες εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός το 2045
  • 1 στους 2 ανθρώπους με ΣΔ παραμένουν αδιάγνωστοι (212 εκατ.)
  • Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι, πάσχουν από ΣΔτ1
  • Τα 2/3 των ανθρώπων με ΣΔ βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία (327 εκατ.)
  • 4 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως προκάλεσε ο ΣΔ (2017)
  • Κάθε 8 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από ΣΔ
  • Τα 727 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπέρασαν οι δαπάνες για νοσηλεία/ θεραπείες παγκοσμίως.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια δια βίου πάθηση, που προκαλεί το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου να γίνει πάρα πολύ υψηλό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη: Τύπου-1 και Τύπου-2.

Προτρέπουμε λοιπόν, κάθε πολίτη να συμβουλευτεί, να ενημερωθεί από το Σύλλογο και να ελεγχθεί από τους  αρμόδιους ιατρούς και φορείς για το σακχαρώδη διαβήτη.

Ανακαλύψτε, προλάβετε και Διαχειριστείτε το Διαβήτη.

 

Προηγούμενο άρθροΣαρωτικές αλλαγές έρχονται με τον νέο κλιματικό νόμο
Επόμενο άρθροΙορδάνης Αγαπητός: Όταν θα χωρίσεις – Πρώτη μετάδοση