Π. Πανούση: Κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορικών Επιχειρήσεων Αρκαδίας στις 6 Απρίλη (vid)

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 16:07

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, με αφορμή το θέμα της Απεργίας της 6ης Απριλίου και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την ίδια ημέρα, στην Πλατεία Πετρινού ,στην Τρίπολη, στις 10.30 το πρωί με αιτήματα:

  • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!  • Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαικού εισοδήματος

  • Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Η κα Παναγιώτα Πανούση ως εκπρόσωπος των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη για να δοθεί σήμα κλιμάκωσης ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κύριο αίτημα που θα αναδειχθεί μέσα από την απεργία και υπάρχει στο γενικό πλαίσιο αιτημάτων -σύμφωνα με την κα Πανούση- είναι το ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο συνδέεται και οξύνεται με το ζήτημα του πολέμου αλλά και η απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το κλείσιμο των ευρωνατοϊκών υποδομών και των βάσεων  τους. Ένα, επίσης, από τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας  με διεκδίκηση κλαδικής συλλογικής σύμβασης και αύξηση μισθών.

Η  κα Πανούση αφού έθεσε αναλυτικά τα αιτήματα της Απεργίας με τα οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν και να διεκδικήσουν με αγώνες, πήρε απόσταση και απέρριψε τις θέσεις των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται – όπως υποστήριξε- με την κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., δηλώνοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι “δεν έχουν κανένα όφελος οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις που τους καλούν να σκύψουν ακόμη περισσότερο το κεφάλι και να φοβηθούν”.

” Την Τετάρτη 6 Απρίλη είναι η σειρά των εργαζόμενων, του λαού και των παιδιών τους να μιλήσουν. Είναι η σειρά όσων ζούν χωρίς εισόδημα, όσων δεν αντέχουν άλλο την ακρίβεια. Είναι η σειρά των εργαζόμενων και των σωματείων τους να δείξουν τη δύναμή τους . Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πετρινού στις 10.30 το πρωί” κατέληξε η κα Πανούση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου της κας Π.Πανούση στο ΕΚΑ: