Π.Πανούση στη ΔΡΤ: “Δεν πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να πηγαίνουν στο Παναρκαδικό – Πρέπει να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι” (ήχος)

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 11:25

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27/03) εκ μέρους του ΠΑΜΕ η κα.Παναγιώτα Πανούση.

Η κα.Πανούση αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΜΕ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του παλιού ψυχιατρείου Τρίπολης, για να εξετάζονται και να νοσηλεύονται εκεί τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού, προκειμένου να προστατευθεί το ιατρικο – νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι ασθενείς που επισκέπτονται για άλλους λόγους το Παναρκαδικό νοσοκομείο“Υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Αφού δεν υπάρχει φύλαξη έχουν μπει και τα έχουν καταστρέψει όλα”, ανέφερε αρχικά η κα.Πανούση για τους βανδαλισμούς που έχουν γίνει στους χώρους του παλαιού ψυχιατρείου Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε: “Ψάχναμε να βρούμε τρόπους και χώρους – μιλώντας και με γιατρούς – ώστε να απομονώνονται οι ασθενείς κορωνοϊού, για να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς. Είναι δύσκολο να προστατευτεί το προσωπικό και όλος ο κόσμος – που το επισκέπτεται για άλλους λόγους – από την διάδοση του ιού, όταν νοσηλεύονται εκεί ασθενείς με κορωνοϊό. Έχουμε και άλλες λύσεις που είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσουν γιατί είναι πιο έτοιμες οι εγκαταστάσεις, όπως μια παλιά κλινική στην Τρίπολη, όπου υπάρχουν έτοιμοι χώροι και το παλιό φυσικά ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου χρειάζονται περισσότερα χρήματα για να φτιαχτεί.”

Στη συνέχεια δήλωσε: “Δεν έχουμε καμία απάντηση στο αίτημα μας από επίσημο φορέα μέχρι στιγμής αλλά έχουμε την στήριξη των εργαζομένων που καταλαβαίνουν, πως πρέπει να αξιοποιηθεί το ψυχιατρείο για νοσοκομείο νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό. Οι δυο δομές πίσω  – οι πιο καινούργιες – έχουν μεν σπασμένα τζάμια κτλ, αλλά η διαμόρφωση των χώρων είναι πολύ πιο εύκολη. Να ξεκινήσουμε από άλλους χώρους, που είναι πιο έτοιμοι αλλά ταυτόχρονα να τρέχουμε τις διαδικασίες για την προετοιμασία του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου.Δεν πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να πηγαίνουν στο Παναρκαδικό. Πρέπει να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι. Επίσης πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί είναι μεγάλες οι ζημιές που έχουν γίνει”.

Ακούστε την συνέντευξη: