Π. Τατούλης: «Πολιτικά δυνατή και ξεκάθαρη απέναντι στους πολίτες η Περιφέρεια Πελ/σου!»

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016 09:12
Φωτο αρχείου

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει δυνατή και ξεκάθαρη απέναντι στους πολίτες, υπηρετεί με επιτυχία το δημόσιο συμφέρον και όχι μικροπολιτικά ή κομματικά συμφέροντα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την απάντησή του σε επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «η Πελοπόννησος δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα των λοιπών δυνάμεων στη χώρα, που έχουν κιοτέψει».

«Στην Πελοπόννησο ευτυχώς ποτέ δεν θα πατήσουν πόδι οι δυνάμεις αυτές που μέχρι χτες ευαγγελίζονταν ότι αποτελούν τη μόνη αλήθεια, ενώ διαψεύστηκαν οικτρά και αποδείχθηκαν ότι είναι οι πιο επικίνδυνες, αφού έχουν συμμαχήσει με ότι πιο διεφθαρμένο», συνέχισε ο Περιφερειάρχης σημειώνοντας ότι «εμείς τελειώνουμε και παραδίδουμε συνεχώς έργα στους πολίτες, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που εγκαινιάζει έργα δικά μας, χωρίς να μας ρωτήσει, και μάλιστα τα παρουσιάζει ως δικά της, ενώ δεν τα έχει δουλέψει καθόλου».Απαντώντας σε επερώτηση για το έργο Φωκιανός – Κυπαρίσσι, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το χαρακτήρισε καύχημα γιατί «η Περιφέρεια είναι αυτή που υλοποιεί το δρόμο αυτό, ο οποίος αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας για πάρα πολλές δεκαετίες. Είναι μεγάλη μας περηφάνια που φέρνουμε εις πέρας τέτοια έργα και παράλληλα προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Τατούλης επέκρινε ιδιαίτερα την υποκριτική στάση της εκπροσώπου των Οικολόγων και συμβούλου του Υπουργού Περιβάλλοντος «να κόπτεται ότι προστατεύει το περιβάλλον ενώ είναι θύτης, μαζί με ορισμένους Δημάρχους, στο μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα της μετατροπής της Πελοποννήσου σε σκουπιδότοπο», τονίζοντας παράλληλα ότι για τις όποιες παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων στο έργο αυτό μόνο η Περιφερειακή αρχή έχει επιβάλλει πρόστιμα.

Σχετικά με το Μουσείο Σπάρτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι οι μόνες ενέργειες για το μεγάλο αυτό έργο έχουν γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και από τον ίδιο προσωπικά, από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι είχε καταφέρει από το 2005 να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νιάρχου να αναλάβει την ευθύνη ίδρυσης του Μουσείου.

«Όλα τ’ άλλα που ακούγονται έχουν στόχο να υποδηλώσουν την παρουσία και μόνο αυτών που τα διατυπώνουν», πρόσθεσε ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την αγανάκτησή του για την πλήρη άγνοια για το θέμα επικεφαλής παράταξης που φιλοδοξούσε μάλιστα να καταλάβει την θέση του Περιφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά το έργο Σκούρα – Πυρί, απαντώντας σε σχετική επερώτηση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, την οποία με επιτυχία έφερε εις πέρας η Περιφερειακή αρχή, να ξεπεραστούν τα τεράστια προβλήματα και να ξεκαθαρίσει το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

«Τολμήσαμε και καταφέραμε το έργο να είναι σχεδόν έτοιμο και να το παραδώσουμε στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Περιφερειακή αρχή ολοκληρώνει τα έργα, «σε αντίθεση με όσους είχαν μάθει να τα αφήνουν σε εκκρεμότητα για να κάνουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια», όπως δήλωσε.