Π.Τατούλης στη ΔΡΤ 91,5: “Τέτοια διασπάθιση δημοσίου χρήματος που γίνεται στην Περιφέρειά μας δεν υπήρξε ποτέ!” (vid)

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 11:38

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Τρίτης ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Πέτρος Τατούλης.

Αρχικά ο κ.Τατούλης μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού ξεκαθάρισε, πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα, άσκησε και κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας – χαρακτηρίζοντας ως αλλοπρόσαλλο τον τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση η κυβέρνηση – ενώ μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ευτυχώς στα περιφερειακά μέσα υπάρχουν ακόμα φωνές, που διαφυλάττουν το κύρος της δημοσιογραφίας.“Τέτοια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που γίνεται στην Περιφέρεια μας, δεν υπήρξε ποτέ!”, ανέφερε στην συνέχεια ο κ.Τατούλης, κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφάνεια.

Στην συνέχεια μιλώντας για την πολιτική, που ασκείται από την κυβέρνηση και το που μπορεί να μας οδηγήσει, δήλωσε: “Η χώρα μπαίνει πλέον σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι. Πρέπει οι πολίτες να αρχίζουν να φοβούνται για τις συντάξεις και τους μισθούς τους. Αυτή την στιγμή αποκρύπτουν εντέχνως το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα μεγάλα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία”, ενώ σχολίασε και την δήλωση Μητσοτάκη – που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων –  πως θα πρέπει να βλέπουν οι πολίτες τη ζωή τους πιο ολιστικά. “Αν οι πολιτικοί δεν έχουν ενσυναίσθηση, είναι μια μεγάλη καρικατούρα”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Στο δεύτερο μέρος ο κ.Τατούλης μίλησε για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλα και για την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα μίλησε για το θέμα της ενέργειας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν μπαίνει ένας ουσιαστικός φραγμός στην ασυδοσία και την αισχροκέρδεια. “Η πολιτεία ενισχύει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική δήλωσε: “Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα, η διακοπή των συνομιλιών, που κατά την γνώμη μου είναι μια τραγική εξέλιξη”, ενώ μίλησε και για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και την ευκαιρία που χάθηκε -όπως τόνισε – για την χώρα μας να παίξει έναν ρόλο αυστηρά διαμεσολαβητικό.

“Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα από τις εθνικές μας γραμμές! Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε θέματα παραβιάσεων είτε του εναέριου χώρου είτε της υφαλοκρηπίδας. Οι διεθνείς συνθήκες θα πρέπει να αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο μας”, ανέφερε στην συνέχεια ο κ.Τατούλης, ενώ πρόσθεσε, πως το πρόβλημα μας είναι μόνο ένα και λέγεται Τουρκία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και την εκμετάλλευση του, αλλά και στο πότε θεωρεί, πως θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, με τον κ.Τατούλη να απαντά, πως ο πρωθυπουργός “θα το πάει μέχρι το τέλος, γιατί δεν μπορεί αν κάνει αλλιώς”. “Θα έχουμε κανονικά εκλογές, στο πρώτο τρίμηνο- τετράμηνο του 2023. Η πιθανότητα να έχουμε εκλογές νωρίτερα θα σημαίνει, πως θα έχουμε κάποιο “ατύχημα” που θα σημαίνει και μια δυσοίωνη κατάσταση για την οικονομία.

Ο κ.Τατούλης ερωτηθείς για το πολιτικό φόρουμ, που είχε δημιουργήσει αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε: “Είμαι στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τις παρεμβάσεις που κάνω, παίρνω πρωτοβουλίες. Ο τρόπος που λειτουργήσαμε στην περιφέρεια, ήταν να κάνουμε ολόκληρη την περιφέρεια ένα φόρουμ. Κάποιοι λειτουργούν σαν κάκιστοι κοινοτάρχες των παλιών χρόνων. Το μεγάλο πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει μια προσωπικότητα σε μια περιοχή είναι το κύρος, το πολιτικό backround. Είχαμε μετατρέψει την Περιφέρεια σε ένα απέραντο ανοιχτό φόρουμ. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα. Σήμερα υπάρχει μια αντίληψη οτι η περιφέρεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια άσκηση εξουσίας, που σου δίνει η κυβέρνηση και πρέπει να την υπηρετείς αγόγγυστα, για να δείχνεις πως είσαι ένα υπάκουο παιδί”, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν υποστηρίχτηκε ο θεσμός. Τους έχουν πάρει όλες τις αρμοδιότητες και δεν μιλάει κανένας Περιφερειάρχης!”

Ακόμα μίλησε για τις αναθέσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας πως σύντομα θα μιλήσει με ονόματα, ενώ επανέλαβε, πως γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος. “Ο αυταρχισμός, η μιζέρια και η εκδικητικότητα, δεν μπορούν να έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας σε έναν Αυτοδιοικητικό θεσμό”, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων: “Πέρασαν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Είδατε να έγινε κάτι; Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Πελοπόννησο, αλλά η Περιφέρεια μας ήταν παντελώς απούσα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας επιβεβαίωσε – για ακόμα μια φορά – πως θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επόμενες εκλογές – ενώ απάντησε και στο εάν θα υπάρξει ανανέωση στα στελέχη της παράταξης. “Το λάθος μου ήταν ένα, οτι ήμουν αφοσιωμένος στην υποχρέωση που είχα – και έχω – απέναντι στους πολίτες, να τους υπηρετώ. Νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες της Αρκαδίας, που για 20 χρόνια με τοποθετούσαν πρώτο βουλευτή με ρεκορ ψήφων. Οι πολίτες της Περιφέρειας με τίμησαν και θέλω να τους ανταποδίδω με ίσους όρους και καθαρότητα, αυτή την αγάπη τους. Το λάθος μου λοιπόν ήταν να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ, να βλέπω τους απλούς πολίτες και να μην βλέπω εργολάβους και να κανονίζω δουλειές”, ανέφερε, απαντώντας στο ερώτημα “τι έκανε λάθος ο Πέτρος Τατούλης”.

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης: