ΠΑΜΕ Αρκαδίας: Διαδηλώσαμε για χιλιάδες συμβασιούχους που πλησιάζει η λήξη της σύμβασής τους

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 10:20

To ΠΑΜΕ Αρκαδίας ενημερώνει για την κινητοποίηση των συμβασιούχων και καλεί σε απεργία.

Αναλυτικά:Συγκέντρωση πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 04/06 στην είσοδο των ΤΕΠ Παναρκαδικού, συμμετέχοντας στην πανελλαδική μέρα δράσης για τους συμβασιούχους και ελαστικά εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας. Στο πλάι μας συμμετείχαν μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας και φοιτήτριες της νοσηλευτικής σχολής

Διαδηλώσαμε διότι για χιλιάδες συμβασιούχους (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου) πλησιάζει τους επόμενους μήνες η λήξη της σύμβασής τους. Είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες υγείας και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων. Άλλωστε όπως φάνηκε και στη σημερινή κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, συζητάμε για τις μονάδες που θα αποτελέσουν τη κύρια ‘’γραμμή άμυνας’’ απέναντι στο πιθανό 2ο κύμα του κορονοϊού, αφού οι ιδιωτικές μονάδες αποτελούν επιχειρήσεις και μόνο ως προς το κέρδος τους λειτουργούν.
Απαιτούμε, για όλους τους συνάδελφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μην υπάρξει καμία απόλυση. Είναι άμεση ανάγκη να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να καλυφθούν οι χιλιάδες υπόλοιπες κενές θέσεις.

Δεν έχουμε αυταπάτες! Απέναντι μας έχουμε τα κυβερνητικά επιτελεία που μπορεί να μοιράζουν υποσχέσεις για μονιμοποιήσεις αλλά από την άλλη δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο εξασφάλισης των θέσεων εργασίας, κανένα μέτρο ενίσχυσης-στελέχωσης του ΕΣΥ.
Αντίθετα, και αυτή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση – από το 2013 μέχρι και το 2020, η μείωση ξεπέρασε το 30% – ενώ αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη.

Προχωρούν τη συνεχή μείωση των παροχών υγείας στις λαϊκές οικογένειες και λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Στόχος τους είναι η εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, η παραπέρα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και η επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στους αντίστοιχους τομείς.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική-πανυγειονομικη 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη και να διεκδικήσουμε μαζί:
► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
► Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
► πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.