ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αρκαδίας | “Ναι” στην συγχώνευση τετραμήνων για την αξιολόγηση των μαθητών (vid)

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 16:22

Αντιδράσεις για το Νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Συγχώνευση των τετραμήνων όσον αφορά την αξιολόγηση των μαθητών ζητά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αρκαδίας, σύμφωνα με το μέλος του Ανδρέα Γιαννόπουλο.Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σε συνθήκες υποχρεωτικής αναστολής των σχολείων και εγκλεισμού, που δεν υπάρχει κανονική εκπαιδευτική διαδικασία, σε συνθήκες που χιλιάδες μαθητές είναι αποκλεισμένοι από την εξ αποστάσεως και πολλοί ακόμα δυσκολεύονται να «παρακολουθήσουν» – πράγμα απολύτως φυσιολογικό μιας και μιλάμε για παιδιά μικρών ηλικιών- σε συνθήκες όπου κοινωνικά, συναισθηματικά και οικονομικά προβλήματα οξύνονται, τα τελευταίο που λείπει είναι η παράδοση βαθμολογίας.

Είναι απαράδεκτο να τίθενται διλήμματα στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται υπό αυτές τις συνθήκες να «κρίνουν» και να αξιολογήσουν την πορεία των μαθητών”.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε και στο Νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, αναλύοντας εν συντομία τις αντιρρήσεις που έχουν στις αλλαγές που αυτό επιφέρει για όσους μαθητές ακολουθούν αυτήν την κατεύθυνση όσον αφορά την μόρφωσή τους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου στο βίντεο.