Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση ταξιτζήδων στην Τρίπολη…

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 17:35

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Περιφερειακή συγκέντρωση στην Τρίπολη πραγματοποίησαν σήμερα τα Σωματεία ΤΑΞΙ της περιφέρειας Πελοποννήσου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργού Μεταφορών & Δικτύων κ. Ραγκούση, για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.Οι αυτοκινητιστές, αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην ΥΕΒ (γέφυρα Σφαγεία), στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζή με πανό και μαύρες σημαίες προς τα γραφεία της Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και, αφού φώναξαν για αρκετή ώρα υβριστικά (κυρίως) συνθήματα κατά του υπουργού, στη συνέχεια αντιπροσωπεία από τα συνδικάτα ΤΑΞΙ επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Παναγιωτόπουλο και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, με τους οποίους είχαν και μια ολιγόλεπτη συζήτηση και οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον κ. Γενικό.

 

 

 

 

Νωρίτερα, οι αυτοκινητιστές είχαν συνάντηση με το Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Παπαδόπουλο, ώστε να διασφαλίσουν ότι η κινητοποίησή τους θα κυλήσει ήρεμα και ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου θα εξακολουθήσει να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο, οι συνδικαλιστές των σωματείων ΤΑΞΙ πραγματοποίησαν μια «μίνι» σύσκεψη, σε χώρο που τους παραχωρήθηκε, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινήσεις στις οποίες επρόκειτο να προβούν στη συνέχεια, ενημερώνοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος απουσίαζε, καθώς βρισκόταν στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Πάτρα.

 

 

 

 

 

 

Όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι αυτοκινητιστές, αντιδρούν στο «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια καθώς, όπως πιστεύουν, οι ανεξέλεγκτες χορηγήσεις αδειών που θα προκύψουν, θα προκαλέσουν απορρύθμιση και χάος στην αγορά. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται ότι στην επαρχία δεν υπάρχει επάρκεια σε ΤΑΞΙ και ότι τόσο ο προηγούμενος υπουργός (Ρέππας) όσο και ο νυν (Ραγκούσης) τους είπαν ψέμματα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τον κλάδο τους. Τέλος, απαίτησαν δικαιοσύνη και σωστή μεταχείριση αφού, όπως λένε : «…αυτά τα οποία έχουμε πληρώσει με αίμα κι έχουμε ιδρώσει να τα αποκτήσουμε, να είναι δικά μας. Η Πολιτεία μας αδικεί!».

 

 

 

 

 

 

 

Οι αυτοκινητιστές, φεύγοντας από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης με τα πόδια και κατόπιν πήγαν στα διόδια Νεστάνης, καθιστώντας για ακόμα μία φορά σαφές ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις τους.

Δείτε το σχετικό video εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=pLf_P4_CwCU