Παν. Μπαρμπάτης στη ΔΡΤ 91,5: “Η συναυλία στην Τρίπολη ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας μου…”(ήχος)

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021 15:28

Για το Συμφωνικό και Χορωδιακό έργο: «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη &την Ελλάδα. «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις…200 χρόνια μετά» σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση δική του – που παρουσιάστηκε στην Τρίπολη – μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο  ο κ.Παναγής Μπαρμπάτης, διακεκριμένος μαέστρος.

Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τα ΜΜΕ, μίλησε για τις μαγικές – όπως τις χαρακτήρισε – στιγμές που έζησε στην Τρίπολη. “Αυτή την συναυλία -όσον αφορά στην δική μου πορεία και καριέρα – την θεωρώ μια από τις σημαντικότερες μετά το Καλλιμάρμαρο το 2017. Τετρακόσιοι χορωδοί από όλη την Πελοπόννησο ένωσαν τις φωνές τους για τον Αρχάγγελο της Ρωμιοσύνης που πρόσφατα χάσαμε, τον Μίκη Θεοδωράκη. Τον χάσαμε ως φυσικό θάνατο, γιατί οι μεγάλοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Για εμένα ο Μίκης είναι ακόμα εδώ και θα συνεχίσει να είναι!”, ανέφερε μεταξύ άλλων.Στην συνέχεια μας περιέγραψε τα όσα έμαθε ζώντας στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και για τις ανησυχίες που είχε ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. “Πάντα ανησυχούσε. Το όραμα του ήταν η Ελλάδα και πάντοτε έγραφε, όποτε μπορούσε και επενέβαινε στα πράγματα”, υπογράμμισε.

Ακόμα ο κ.Μπαρμπάτης μίλησε για τα επόμενα σχέδια του – που περιλαμβάνουν και την Τρίπολη, ενώ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον Δήμαρχο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός θεσμός.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: