Παναγιώτης Κάτσαρης στη ΔΡΤ: «Να δοθεί υψηλό βάρος στον πρωτογενή τομέα» (ηχητικό)

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Ανταρσία στο Μοριά” Παναγιώτης Κάτσαρης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για τα θέματα της Μεγαλόπολης, του τουρισμού και των καλλιεργειών.

Οσα δήλωσε στον Δημήτρη Μανιατάκο:



Για την τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη: «Ενώ η Γερμανία που υποτίθεται ότι είναι ανεπτυγμένη θα χρησιμοποιεί τον λιγνίτη της ακόμα 15 χρόνια, η Ελλάδα βίαια, απολιγνιτοποιείται και την ίδια στιγμή μεγάλες εταιρείες παίρνουν τα ορυκτά κοιτάσματα της χώρας, όπως στο Ιόνιο και μιλούν για ΑΟΖ. Αυτή η ψεύτικη επίφαση του κάνουμε απολιγνιτοποίηση γιατί είμαστε ευαίσθητοι με το περιβάλλον, δεν ισχύει. Όλα γίνονται για το μεγάλο κεφάλαιο. Ετσι εξασφαλίζουν τα εκατομμύρια τους οι μεγαλοεπενδυτές.

Όλο το παιχνίδι είναι να ενισχυθούν οι επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όταν θα είναι εκτός οι μονάδες που παράγουν φθηνή ενέργεια, θα μπορούν να βγάλουν εκατομμύρια πουλώντας αυτοί. Ο λαός θα επιβαρυνθεί με νέες αυξήσεις στο ήδη υψηλό κόστος που έχει σήμερα. Όλοι όσοι κυβερνούσαν φταίνε. Και ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό: «Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει δηλώσει πως κακώς παραμελήσαμε τον πρωτογενή τομέα, την πραγματική παραγωγή. Αντί να δοθεί υψηλό βάρος στο να μην πεινάσουμε, δίνουν όλα τα λεφτά και τις επενδύσεις στον τουρισμό, σε υποδομές, σε χαρακτηρισμούς και σε λόγκο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων. Άμεσα να δοθεί βάρος στον πρωτογενή τομέα, ο πραγματικός πλούτος εκεί είναι.

Αλλιώς θα παρακαλάμε συνέχεια τους τουρίστες. Δεν είναι λύση αυτή. Αν ο κύριος Τατούλης έφτιαξε τη Μυθική Πελοπόννησο και αν ο Νίκας θέλει να είναι σκέτο Πελοπόννησος. Δεν είναι θέματα σοβαρά αυτά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να στηριχθούν. Το είδαμε και στην πανδημία, λίγο έλειψε να μην μπορούμε να φτιάξουμε ψωμί και να ψάχνουμε σιτάρι, ενώ έχουμε 4.000.000 στρέμματα σε αγρανάπαυση.

Χρειάζονται εναλλακτικές καλλιέργειες. Για παράδειγμα έχουμε δοκιμάσει κάποια υποτροπικά φυτά για να δοκιμαστούν σε περιοχές. Όπως το μάνγκο, το αβοκάντο, η παπάγια και άλλα. Υπάρχουν κάποιες μικρές προσπάθειες, εμείς δοκιμάζουμε που μπορούν να γίνουν, ώστε να δώσουν εισόδημα αρκετά καλύτερο. Η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει σε τέτοιες δράσεις, αλλά χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός».

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» – Εκπτώσεις και διευκολύνσεις για τα μέλη
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων 2020