Παναγιώτης Μαντάς: Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για τον εμπορικό κόσμο (video)

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020 18:33

Λίγο πριν τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης “Ο Ερμής”,  μίλησε στην κάμερα του Δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης,  ο πρόεδρός του, κ. Παναγιώτης Μαντάς.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η 2/12/2020, στα  γραφεία του Εμπορικού  Συλλόγου, επί της οδού  Σπετσεροπούλου 9-11, στην Τρίπολη.Ο κ. Μαντάς ανέφερε:

Όσον αφορά το κομμάτι των πεπραγμένων, τα του οίκου μας. Για άλλους κάναμε λίγα και για άλλους κάναμε περισσότερα. Αυτό όμως που έχω να δηλώσω είναι ότι, στις δύο αυτές κρίσιμες τετραετίες, που είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος στον εμπορικό σύλλογο Τρίπολης, αφήσαμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι όσον αφορά τα πεπραγμένα του συλλόγου.

Όπως γνωρίζετε, ο Εμπορικός Σύλλογος είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο που σημαίνει ότι δεν είναι νομικό πρόσωπο. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι σαν παρακαταθήκη μένει η δημιουργία του δευτεροβάθμιου οργάνου, δηλαδή της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Συστάθηκε, διότι παλιά η Τρίπολη υπαγόταν στην Πάτρα, ενώ τώρα έχει φτιαχτεί η δικιά μας Ομοσπονδία, όπου αριθμεί πάνω από 12 συλλόγους αυτήν τη στιγμή.

Η έδρα αυτής της ομοσπονδίας είναι στην Τρίπολη και έχω την τιμή να είμαι αντιπρόεδρός της.

Το δευτεροβάθμιο αυτό όργανο είναι εκείνο που συγκεντρώνει όλες τις ανησυχίες των εμπορικών συλλόγων και τις μεταφέρει στο τριτοβάθμιο όργανο, το οποίο είναι η Ένωση Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο κ. Μαντάς μίλησε για την κατάσταση που υφίσταται στην αγορά την εποχή του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος των εμπόρων της Τρίπολης, δήλωσε πως, αν υπάρξει και δεύτερο lockdown, η συνέχεια θα είναι κρίσιμη και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας.

Ο κ.Μαντάς ανέφερε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα από το κράτος προς τους επαγγελματίες. Πρέπει από όλους μας να υπάρχει οικονομικός αλλά και καταναλωτικός τοπικός πατριωτισμός.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για Προεδρος στις επόμενες εκλογές, αλλά θα είναι πάντα δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ Μαντά εδώ: