Παναρκαδικό Νοσοκομείο | Για το κρούσμα κορωνοϊού ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020 13:40

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 στην Τρίπολη είναι γεγονός και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ήδη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μία σύσκεψη με τον Διοικητή, τους γιατρούς και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Τρίπολης και ιατρός, κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με το κρούσμα στην πόλη, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και ενημερώθηκε επίσημα για τις λεπτομέρειες που αφορούν το περιστατικό, από τη διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Τζιούμη, μας επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε επίσκεψη στο Νοσοκομείο και έλαβε τη σχετική ενημέρωση και ότι ο ασθενής βρίσκεται κλινικά σε καλή κατάσταση και έχει ήδη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς του Ρίου, όπως άλλωστε προβλέπεται σε ανάλογα περιστατικά.

Ο ασθενής είχε νοσηλευτεί από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή, με άλλο πρόβλημα υγείας στην Παθολογική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που δεν είχε καμία σχέση με τον κορωνοϊό. Αφού πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στη δομή, παρουσίασε πυρετό το Σάββατο, μεταφέρθηκε ξανά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο κι εκεί του έγινε τεστ που προέκυψε θετικό.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την ιχνηλάτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σε προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και σε τρόφιμους, καθώς και σε εργαζόμενους της δομής ψυχικής υγείας που είναι τρόφιμος ο εν λόγω άνδρας.

Το θετικό είναι ότι οι τρόφιμοι των δομών ψυχικής υγείας, λόγω της καραντίνας, δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορούν όλο αυτό το διάστημα, κατά συνέπεια, είχαν έρθει σε επαφές με πρόσωπα, μόνο εντός δομής.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό θα εκδώσει η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.