Παναρκαδικός-Χαλκίδα 0-0: Είχε την ανωτερότητα, του έλειψε το γκολ!

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 21:50

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Την Κυριακή συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση στο χώρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Από την πλευρά του ο Παναρκαδικός καλούνταν να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις και να αποσπάσει ακόμη μία νίκη που ενδεχομένως να έφερνε τους «πράσινους» ακόμη πιο κοντά στην κορυφή του 3ου ομίλου. Βέβαια η αναμέτρηση της Τρίπολης απέναντι στην ομάδα του ΑΟ Χαλκίς δεν ήταν εύκολη. Ένα απαιτητικό εντός έδρας ματς απέναντι στην ποιοτική και πάντα «μαχητική» ομάδα, που όπου αγωνίζεται, διεκδικεί το θετικό αποτέλεσμα.Εκ του αποτελέσματος λοιπόν η ομάδα της Τρίπολης αν και ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Είχε την κατοχή, είχε τις φάσεις με τις οποίες θα μπορούσε να είχε σκοράρει, δεν είχε όμως αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και «καθαρό» μυαλό στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ιδίως στο φινάλε για να φτάσει στο μοναδικό γκολ που αποδείχθηκε ότι θα ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη! Παράλληλα είναι γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο κυρίως οι «γηπεδούχοι» ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τον τρόπο που αμύνθηκε η αντίπαλη ομάδα, κλείνοντας αρκετά καλά τους χώρους και πιέζοντας όσο χρειαζόταν για να μην επιτρέψει στον Παναρκαδικός να ελέγξει πλήρως το ματς!

Στο πρώτο ημίχρονο είναι αλήθεια ότι οι παίκτες του ΑΟ Χαλκίς λειτούργησαν αποτελεσματικά στην άμυνά τους και κατάφεραν να κρατήσουν μακριά την αντίπαλη ομάδα από την εστία τους. Οι «πράσινοι» ωστόσο με την επιμονή που έδειξαν είχαν κάποιες αξιόλογες επισκέψεις προς την αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως οι όποιες τελικές προσπάθειες να προκαλέσουν κινδύνους. Μοναδική μεγάλη στιγμή ήταν το δοκάρι του Κώτσιρα στο 32’.

Στην επανάληψη ο Παναρκαδικός ανέβασε ρυθμούς, κατάφερε να κρατήσει περισσότερη ώρα μπάλα και να γίνει πιο απειλητικός από τον αντίπαλο. Μετά από ένα σημείο οι «φιλοξενούμενοι» ακόμη και πριν την αποβολή του Βαλκάνου στο 65’ έδειχναν να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη διατήρηση του «μηδέν» στα μετόπισθεν. Ο Παναρκαδικός αποδείχθηκε πιο απειλητικός αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν τόσο ουσιαστικές ώστε να έρθουν οι μεγάλες στιγμές στο ματς. Στο 62’ σε μια από τις καλές επίσημες στιγμές ο Σαλαπάτας με απευθείας εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο αντίπαλο δοκάρι. Σε κάθε περίπτωση η ισοπαλία βάσει της εικόνας του ματς δεν ικανοποιεί τους «γηπεδούχους».

ΓΗΠΕΔΟ: Παναρκαδικού.

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΘΕΑΤΕΣ: 500-600.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Γρίμμας (Αθηνών).

ΒΟΗΘΟΙ: Σπυρίδων Μπατζιόπουλος (Αθηνών), Μαρία Δέτση (Αθηνών).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Παναγιώτης Αργύρης (Κορινθίας).

ΤΕΡΜΑΤΑ:

ΔΟΚΑΡΙΑ: 32’ Κώτσιρας, 62’ Σαλαπάτας Π.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 77’ Αρώνης | 6’ Στασινόπουλος, 23’ Τσάτσαρης, 43’ Βαλκάνος, 65’ Βαλκάνος, 93’ Σεχολάρι.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 65’ Βαλκάνος.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο. (Γιώργος Αντωνόπουλος): Γεωργακόπουλος, Άσεν, Μπούτας, Καστριτσέας, Κυριακόπουλος, Αρώνης, Αγγελόπουλος (80’ Χρήστου), Σταθουλόπουλος (59’ Σαλαπάτας Π.), Σαλαπάτας Τελ. (74’ Μέλλος), Καδάς, Κώτσιρας.

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Ντουμάνης, Στασινόπουλος Δ., Τσάτσαρης, Καραμπάς, Τσούπρος, Στασινόπουλος Ελ. (64’ Μπακομήτρος), Σεχολάρι, Βαλκάνος, Σπανός (93’ Γκίτσαλης), Ντελέκος (83’ Κοσουτιτς), Τσατσαρώνης.