Πανηγύρι για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Στόλο Κυνουρίας (vid,ph)

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 20:19

Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, σήμερα, και στο Στόλο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 20 Απριλίου, αργά το απόγευμα εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στο εκκλησάκι που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Ακολούθησε περιφορά της Εικόνας και στη συνέχεια πανηγύρι με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον όμορφο χώρο του εξωκλησιού για να τιμήσει τη μνήμη της Παναγίας και να διασκεδάσει με την ορχήστρα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού αλλά και η Εκκλησιαστική Επιτροπή είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.

Να αναφέρουμε πως το πανηγύρι στο Στόλο, στην ουσία, αποτελεί το πρώτο πανηγύρι της Άνοιξης και του Καλοκαιριού και κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο, ενώ στόχος των κατοίκων του χωριού είναι να διατηρηθεί η παράδοση και να περάσει στις επόμενες γενιές.

Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιάννης Άρχοντας και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Σταύρος Κουκάκης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το πανηγύρι καθώς και τις δηλώσεις του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου-Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Γιώργου Μπακούρη.

Πανηγύρι Ζωοδόχου Πηγής στο Στόλο Κυνουρίας