Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 19:04

Πρόγραμμα Πανηγύρεως της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής.

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας.Κατά το εσπέρας της Τετάρτης 22 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής και ώρα 7 π. μ. θα τελεσθεί  Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Πρεσβυτέρου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού και Μυροβλύζουσας Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, πέριξ της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί Μεθέορτος Πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία η Θαυματουργός Εικόνα θα μεταφερθεί με Λιτανευτική πομπή από το νέο Καθολικό στο παλαιό, όπου και θα εναποτεθεί στο μόνιμο θρόνο της.

Σημείωση:

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών προσκυνητών, ότι την Παραμονή της εορτής και ώρα 6 μ.μ. θα αναχωρήσει από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης έκτακτο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας προς την Ιερά Μονή.

Την επομένη και ώρα 7 π. μ. θα αναχωρήσει από την ως άνω πλατεία έκτακτο δρομολόγιο προς την Ιερά Μονή.

Εκ της Ιεράς Μονής