Παπαχρόνης στη ΔΡΤ: Η “Πρωτεύουσα του Μοριά” είχε έναν επικεφαλής και δεν μπορεί να έχει άλλον (+ήχος)

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020 12:44

Στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στον Αέρα» και στον Μηνά Αρτόπουλο μίλησε ο πρώην Αντιδήμαρχος Τρίπολης και μέλος της «Τρίπολης – Πρωτεύουσας του Μοριά» κ. Παναγιώτης Παπαχρόνης, το πρωί της Πέμπτης (06/08).

Ο κ. Παπαχρόνης ανέφερε αρχικά ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι προϋπόθεση να εκλεγείς για να είσαι ενεργός και συμπλήρωσε ότι ενεργός είσαι γιατί αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα στην κοινωνία που ζεις στα οποία στα μέτρα που μπορεί ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Συμπλήρωσε επίσης ότι η πορεία του εθελοντισμού για τον ίδιο και πολλούς ακόμη ανθρώπους της Βλαχέρνας, ξεκινάει πριν από το 2000 και δεν χρειάζεται πολλές φορές να προβάλουμε τέτοιες δράσεις, απλά έχει σημασία η στήριξη του τόπου και του χωριού μας. Γι’ όλα αυτά αναφέρθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία του τις προηγούμενες ημέρες να προσφέρει κάποια λάβαρα τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του χωριού αναδεικνύοντας την ιστορία της Βλαχέρνας και παράλληλα μια πρωτοβουλία για την προβολή κάποιων ταινιών για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού.Για το θέμα των λαβάρων τόνισε ότι θεώρησε χρέος του να βοηθήσει ειδικά από τη στιγμή που η Βλαχέρνα αποτελεί μαρτυρικό χωριά όπου στο παρελθόν θύμα έπεσε και μέλος της οικογένειάς του. Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία του για πολιτιστικό κομμάτι με τις προβολές ταινιών, προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια με το να θέση στη διάθεση των αρμοδίων την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τέσσερις παραστάσεις για προβολή ταινιών. Κι εφ’ όσον εγκριθεί θα υλοποιηθεί ένα μικρό θερινό σινεμά για τις συγκεκριμένες προβολές στη Βλαχέρνα.

Με τη σειρά του ανέφερε ότι θα πρέπει να έχει υπάρξει ενημέρωση από το Δήμο για το εύρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων εκφράζοντας την απορία για το αν και πως προέκυψε η ενημέρωση των Φορέων για το φετινό πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου και για τον καθορισμό εκδηλώσεων ότι μόνο στην Τρίπολη, αλλά και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες. Τόνισε ότι σε άλλη Δημοτική Κοινότητα έχουν προγραμματιστεί πέντε μέρες εκδηλώσεων, ενώ σε αρκετές άλλες δεν έχει προγραμματιστεί ότι μία εκδήλωση.

Ο κ. Παπαχρόνης απαντώντας σχετικά με την παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή και το αν πιστεύει ότι μπορεί να «σταθεί» και πάλι στα «πόδια» της λόγω της έντονης αβεβαιότητας είπε: «Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι ένας ο επικεφαλής της παράταξης ή και οι έξι, αλλά με ενδιαφέρει η παράταξη στα θέματα που αφορούν τον τόπο και την κοινωνία μας να έχει ενεργό ρόλο συμβάλλοντας με παρεμβάσεις και ενέργειες προς την επίλυσή τους» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε κάποια πράγματα στα οποία προσωπικά θα περίμενα από τους συναδέλφους (σ.σ. Δημοτικού Σύμβουλοι «Πρωτεύουσας του Μοριά») να είναι πιο ουσιαστικοί.

Σχετικά με ερώτημα περί διαδοχής στην παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» και των διαδικασιών που θα χρειαστεί να υλοποιηθούν για την ανάδειξη επικεφαλής ο κ. Παπαχρόνης σχολίασε: «Θεωρώ ότι επικεφαλής η Δημοτική παράταξη «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» είχε έναν και δεν μπορεί να έχει άλλον! Επιβάλλεται όμως να υπάρχει ένας τρόπος (δεν θα πω στον επικεφαλής «όχι»), παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν γνωρίζω αν οι έξι επίσημα τα βρίσκουν ή δεν τα βρίσκουν. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Προσωπικά με ενδιαφέρει ο τρόπος που θα αναδεικνύονται και θα τοποθετούνται σαν παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ενημέρωση είτε από τον Γραμματέα, είτε από την ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων που να περιλαμβάνει συγκεκριμένη απόφαση.

Παράλληλα ο κ. Παπαχρόνης στα περί ενδεχόμενης διάλυσης της παράταξης «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» είπε: «Η διάλυση της παράταξης θα επέλθει από τη μη σωστή λειτουργία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, σαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σαν πρόσωπα που με βάσει τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν επωμιστεί την υποχρέωση να μεταφέρουν τις απόψεις και τις θέσεις των πολιτών που στήριξαν αυτή την παράταξη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης».

Παράλληλα ο κ. Παπαχρόνης αναφερόμενος σε μια ανάρτηση του κ. Κανελλόπουλου σχετικά με την έναρξη των έργων από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, σχολίασε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως προέκυψε ένα έργο στο Δήμο και να υπάρχει και η καταγραφή της πραγματικότητας, αναφερόμενος στις προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και εν τέλει της εξασφάλισης χρηματοδότησής τους και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή που εκτελούνται έργα να μην αναφέρουμε την όποια ικανότητα ή προσφορά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση ενός έργου.».

Αναλυτικά όλα όσα ο κ. Παπαχρόνης είπε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης νωρίτερα σήμερα το πρωί, μπορείτε να ακούσετε παρακάτω: