Παπανικολάου στη ΔΡΤ: «Καλώ τον κ. Αυγενάκη να ανοίξει το μητρώο και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του»

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 23:38

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ, την διοίκηση πρωτοδικείου στην οποία συμμετέχει, ενώ κάλεσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να ανοίξει το μητρώο και να εγγραφούν τα σωματεία για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Οι δηλώσεις του στον Κώστα Μακαρούνη:Για το αν δικαιώθηκε με την αναβολή των εκλογών: «Δεν το βλέπω ως δικαίωση, αυτό που θέλω είναι να εκφράσουν όλα τα σωματεία ελεύθερα τη βούλησή τους. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να μην μπει λουκέτο σε κανένα σωματείο. Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνεδρίαση για να αναδειχθεί το νέο ΔΣ που θα οδηγήσει την ομοσπονδία στις εκλογές. Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησα ξανά και επικοινώνησα με τους δύο συνυποψήφιούς μου ώστε να έρθουμε σε μία συναίνεση και να ψηφίσουν όλα τα σωματεία. Με λύπη σας λέω πως δεν βρήκα ανταπόκριση. Είναι υποχρέωσή μας να ψηφίσουν όλα τα σωματεία.

Καλώ από το βήμα που μου δίνετε τον κύριο Αυγενάκη να ανοίξει το μητρώο, να εγγραφούν και να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των σωματείων της καλαθοσφαίρισης για να συμμετάσχουν. Και ο ίδιος είχε αναφέρει πως για τις εκλογές των Ενώσεων θα ψηφίσουν τα σωματεία που θα έχουν εγγραφεί μέχρι την προκήρυξη των εκλογών. Μεταφέρω τη δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Βουλή. Περιμένω να κάνει πράξη την δέσμευσή του και επίσης να μειώσει την γραφειοκρατία, είναι αντιφατικό να ζητάμε να μειωθεί και ταυτόχρονα να βάζουμε επιπρόσθετη στα σωματεία.

Για το αν υπάρχουν παρεμβάσεις σε εκλογές ομοσπονδιών από τον Αυγενάκη: «Δεν ξέρω αν κάνει παρεμβάσεις πάντως εκεί που έχει κάνει δηλώσεις υποστήριξης, δεν είδα να τα πηγαίνει καλά».

Για τα πρόσωπα της νέας διοίκησης: «Είναι στελέχη με μακρά πορεία και άλλα με πρώην αθλητές που δεν έχουν εμπειρία από διοίκηση σωματείων. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα. Για τις Εθνικές είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων της FIBA για τους κάτω των 18, ενώ έχουμε αγώνες και Ανδρών και γυναικών.

Για τα σωματεία που έχουν απογοητευτεί από την κατάσταση: «Κάνω έκκληση. Θα είμαι δίπλα τους όσο και όπως χρειαστεί. Καλλιεργούν ήθος, αξίες και αρχές. Μην τα παρατήσουν. Η φωνή τους θα ακουστεί».