Παπαζαχαρίας στη ΔΡΤ: «Αντίθετοι στην επέκταση του Φυσικού Αερίου σε βάρος της τηλεθέρμανσης!» (+ήχος)

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 13:50

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «Καλημέρα στον Αέρα» και το Δημήτρη Μαναιάτκο, μίλησε το μέλος ΝΕ Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Παπαζαχαρίας, για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα με το Φυσικό Αέριο και την Τηλεθέρμανση στην Αρκαδία.

Αναφορικά με το τι αποφάσισε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα ο κ. Παπαζαχαρίας είπε: «Πήραμε απόφαση και έχουμε βγάλει ήδη ένα Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει ότι είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης της τηλεθέρμανσης και της επέκτασης του δικτύου της τηλεθέρμανσης του δικτύου στην πόλη της Μεγαλόπολης. Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση του Φυσικού Αερίου, σε βάρος της τηλεθέρμανσης».Σχολιάζοντας τα όσα ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε νωρίτερα τη ΔΡΤ περί ουδέτερης στάσης στα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Παπαζαχαρίας σχολίασε: «Ο κ. Κωνσταντινόπουλος να επιπλήξει το κόμμα στην Αρκαδία του που δεν έχει βγάλει καμία θέση γι’ αυτό το θέμα. Κι ενώ ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξέρει ότι 10.600.000 ευρώ είναι δεσμευμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση του δικτύου της τηλεθέρμανσης, βγαίνουν τα πολιτικά κωθώνια και λένε ότι θέλουν!

Το ΚΙΝΑΛ τελευταία έχει ταυτιστεί πλήρως με τη ΝΔ και αντί να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ! Ταυτίζεται και στο αντιδημοκρατικό Νομοσχέδιο που περιορίζει την ελεύθερη έκφραση των πολιτών με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Ταυτίζεται και στο θέμα της NOVARTIS. Επιτίθεται με τον Παπαγγελόπουλο για να πάνε να κουκουλώσουν την υπόθεση NOVARTIS σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.».

Αναφορικά με την αποκάλυψη του Δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης με ρεπορτάζ του drt915.gr το πρωί της Κυριακής στο οποίο αποκαλύπτεται η ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο του έργου επέκτασης Φυσικού Αερίου στην Τρίπολη, ο κ. Παπαζαχαρίας είπε: «Θέλω να συγχαρώ το Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης διότι πράγματι αναδείξατε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που πάει να στηθεί με τη συγκεκριμένη εργολαβία και αποσκοπεί στο να απαξιώσει την τηλεθέρμανση. Ένα κοινωνικό αγαθό και μια κοινωνική προσφορά της Κυβέρνησης στο λαό της Μεγαλόπολης πάει να απαξιωθεί, προς όφελος μιας εργολαβίας αμφιβόλων εγγυήσεων που εμφανίστηκε από το πουθενά, θέλοντας Δήμαρχος και Περιφερειάρχης να παραδώσουν τη χρήση του Φυσικού Αερίου σε Ιδιωτική Εταιρία. Αποτελεί Κυβερνητική κατεύθυνση απαξιώνοντας την τηλεθέρμανση.».

Μάλιστα ο κ. Παπαζαχαρίας βάσει όσων σχολίασε στη ΔΡΤ, αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης εργολάβος δεν κατάφερε να πάρει αντίστοιχο έργο στην Πτολεμαΐδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συγκεκριμένος εργολάβος έκανε προσπάθεια να αναλάβει το αντίστοιχο έργο στην Πτολεμαΐδα, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε. Τον έδιωξαν κακήν – κακώς, με την εκεί τοπική κοινωνία να επιμένει στην τηλεθέρμανση την οποία μάλιστα εκσυγχρονίζουν όπως στη Μεγαλόπολη με τη δυνατότητα καύσης βιομάζας.».

Σε ότι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης ο κ. Παπαζαχαρίας τόνισε: «Ήταν όλα προμελετημένα και σχεδιασμένα κανονικά να γίνουν, αλλά η κατακραυγή της κοινωνίας και η δική μας προπαντός συμβολή προκάλεσε εξελίξεις.».

Στο αν η συγκεκριμένη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προωθηθεί μέχρι και τη Βουλή, ο κ. Παπαζαχαρίας υπογράμμισε: «Και βέβαια θα το προωθήσουμε. Είναι δυνατόν να το αφήσουμε έτσι, όταν «βρωμάει» στην κυριολεξία αυτή η ιστορία που πάνε να στήσουν, παίρνοντας τα 10.600.000 ευρώ που δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και να τα δώσουν στο εργολάβο. Χωρίς στοιχεία τεχνικά και οικονομικά, πάνε να παραδώσουν έργο σ’ έναν άνθρωπο που εμφανίζεται από το πουθενά.».

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Παπαζαχαρίας στην ενημερωτική εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μπορείτε να ακούσετε παρακάτω: