Παράδοση από την Περιφέρεια 500 rapid tests σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Αρκαδίας (+vd)

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 14:31
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το πρωί της Τρίτης 27/10 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου παραλείφθηκαν 500 rapid tests, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ομαδικών αθλημάτων της Αρκαδίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται να διατεθούν 300 τεστ στην ΕΠΣ Αρκαδίας για τις ανάγκες των αθλητών των ερασιτεχνικών σωματείων της Αρκαδίας, ενώ 200 τεστς θα διατεθούν για τους αθλητές ερασιτεχνικών σωματείων στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ και ίσως κολύμβησης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στην παράδοση των συγκεκριμένων rapid tests στα ερασιτεχνικά σωματεία της Αρκαδίας, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίζει να συνδράμει οπουδήποτε χρειαστεί έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα στην Αρκαδία, είτε στο χώρο του αθλητισμού είτε σε άλλο τομέα, θα συνεχίσει να λειτουργεί, με απαράβατο όρο ωστόσο την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγεία και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος σε συνέχεια όσων ανέφερε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τα rapid tests τα οποία είναι επιδημιολογικά τεστς και όχι διαγνωστικά τεστς, με μεγάλη αξιοπιστία και δυνατότητα πιο ουσιαστικής εκτίμησης της κατάστασης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα τεστς αντιγόνου που σύντομα στο μέλλον αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Σε δύο εβδομάδες ο εξοπλισμός διάγνωσης covid-19 στο ΓΠΝ Τρίπολης…

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Διαμαντόπουλος γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαγωνισμού τόσο για το διαγνωστικό μηχάνημα covid-19, τα τεστ αλλά και το θάλαμο νηματικής ροής και σε δύο περίπου εβδομάδες αναμένεται να παραλειφθούν από το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος, χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα τεστς αντισωμάτων που παραδίδει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρήσιμα εργαλεία της επιστημονικής κοινότητας για γρήγορο, οικονομικό και αξιόπιστο τρόπο για εντοπισμό θετικών κρουσμάτων covid-19. Οι δράσεις αυτές με προμήθεια τεστ αντισωμάτων αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς αναμένονται συνολικά 5000 το επόμενο διάστημα για τους εργάτες γης. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής και τήρηση των αποστάσεων.

 

Αύξηση αλλά όχι έξαρση κρουσμάτων στην ΠΕ Αρκαδίας…

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι τα κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας παρουσιάζουν μια αύξηση τις τελευταίες ημέρες αλλά όχι και έξαρση κρουσμάτων, ειδικά από τη στιγμή πως όταν εντοπίζεται κάποιο κρούσματα και αυξάνονται ιδιαίτερα τα διαγνωστικά τεστ, να εντοπίζονται και κάποια επιπλέον κρούσματα. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Αρκαδία παραμένει στο επίπεδο «1» σε ότι αφορά τα κρούσματα, ενώ η προσπάθεια είναι αποτελεσματική έως τώρα και σε ότι αφορά τον έλεγχο αλλά και την μη διάδοση του ιού.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων στην Αρκαδία αλλά αρκετά μικρότερη σε σχέση με άλλους νομούς της Περιφέρειας όπως η Μεσσηνία και η Κορινθία. Πρόσθεσε ότι η λάθος πληροφορία είναι πολύ εύκολη στα ΜΜΕ καθώς χθες πληροφορήθηκε ότι υπάρχει κάποια κυρία που νοσεί στην Τρίπολη, με τον ίδιο να διαψεύδει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καθώς καμία κυρία δεν νόσησε στην Τρίπολη, αφού του κρούσμα ήταν σε άλλη γεωγραφική περιοχή του Νομού.

 

Θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα της Τρίπολης…

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε σε ένα θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα της Τρίπολης με αποτέλεσμα ένα τμήμα ή μία τάξη να κλείσει, κι αυτό γιατί έχει σχέση με τις οδηγίες που προβλέπεται να εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν χρειάζεται πανικός αφού υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που ο ίδιος εκτιμά ότι είναι πολλοί σωστοί.

Ο ρόλος για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες ενέργειες σημειώθηκε ότι παραμένουν στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όχι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και άρα ο ρόλος της Περιφέρειας είναι επικουρικός και προφανώς ο ρόλος του ίδιου του κ. Διαμαντόπουλου είναι θεσμικός. Παρ’ όλα αυτά πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσπαθεί να ενημερώνει στο συντομότερο δυνατό βαθμό για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια σε επίπεδο κρουσμάτων.