Παράδοση στον Ιατρικό σύλλογο Αρκαδίας από την Περιφέρεια σετ προστασίας από τον covid-19 (+vd)

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 16:14
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το πρωί της Παρασκευής 31/12/2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου της ΠΕ Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, πραγματοποιήθηκε η παραλαβή από την Περιφέρεια στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, σετ ατομικής προστασίας από τον covid-19 που θα διατεθούν σε όλους τους Ιατρούς του Νομού Αρκαδίας. Αυτή η δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να στηρίξουν τους Υγειονομικούς της Περιφέρειας, στη συγκεκριμένη περίπτωση με την διάθεση υλικού προστασίας από τον Κορωνοϊό.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρουσία κατά την παραλαβή του υλικού από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλη Ψυχογιό, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεγράφη και το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής των σετ προστασίας από τον covid-19, το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αντισηπτικό τζελ, ένα κουτί με 50 μάσκες προστασίας μίας χρήσεως, καθώς και από ένα καθαριστικό σαπούνι και σπρέι.Όπως ανέφερε ο κ. Καμαρινόπουλος η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να διανείμει 1150 κιτ ατομικής προστασίας σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, που εκτός από συμβολική έχει και ουσιαστική σημασία.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος μίλησε για τη συγκεκριμένη παράδοση υλικού στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, στην προσπάθεια της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει στο βαθμό του δυνατού τόσο το ΕΣΥ, όσο και τους Ιατρούς, έχοντας προηγηθεί και αντίστοιχη δράση με τους Οδοντιάτρους. Παράλληλα τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μεταξύ των υπολοίπων της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Βασίλης Ψυχογιός αφού ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρόπουλο για την παραχώρηση των κιτ, τόνισε ότι από την αρχή της πανδημίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει και βοηθά στο βαθμό του δυνατού τους γιατρούς και του Νομού Αρκαδίας.