Παραδόθηκε το «Κουμπίλα – Λουλούδι» στο δρόμο Τρίπολης- Άστρους (vid, ph)

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 05:55
Τατούλης: «Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 θα παραδοθούν και τα άλλα τμήματα που κατασκευάζονται»
 
Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, σε μία λιτή τελετή παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Κουμπίλα –Λουλούδι στο δρόμο Τρίπολης–Άστρους. 

 
Ένα τμήμα, που όπως ειπώθηκε αποτελούσε το πιο δύσκολο κομμάτι στον δρόμο Τρίπολη- Άστρος, σε ένα δρόμο που για χρόνια, παρά το αίτημα της κοινωνίας της Κυνουρίας, δεν είχαν προχωρήσει έργα βελτίωσής του.
 
Εκτός όμως από το τμήμα αυτό, σύντομα, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως αναφέρθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα που κατασκευάζονται, ενώ στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι να γίνουν και άλλα έργα στο δρόμο αυτό, όπως είναι η παράκαμψη της Τεγέας και η παράκαμψη των Κοδέλων όπου βρίσκονται σε διαδικασία ανάθεσης των μελετών.
 
Μεγάλος στόχος παραμένει και η ένωση της Κυνουρίας με τη Νότια Λακωνία ενώ μέσα στο 2015 θα παραδοθεί το τμήμα Κυπαρίσσι- Φωκιανός που ήδη κατασκευάζεται.
 
Η αντιπεριφερειάρχης υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αυτός ο δρόμος αποδεικνύει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε σε δύσκολους καιρούς με ψηλά το κεφάλι» και υποσχέθηκε πως σύντομα θα παραδώσουν και το Ελαιοχώρι-Κουμπίλα.
 
Ο Αντιπεριφειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που πήρε πρώτος το λόγο σημείωσε πως «ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα και αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον, αφού σε δύσκολες εποχές με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη ανοίγονται δρόμοι κυριολεκτικά». Επίσης ανέφερε πως έχουν στη διάθεσή τους 17 εκατομμύρια τα οποία θα δοθούν για σημαντικά έργα, ώστε να αναπτυχθεί η Αρκαδία.
 
Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς τόνισε πως η χαρά τους είναι μεγάλη, αφού πλέον η Κυνουρία ολόκληρη αποκτά μία νέα είσοδο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την παράδοση του πιο δύσκολου κομματιού του δρόμου Τρίπολης- Άστρους, σύντομα θα ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.
 
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την παράδοση του τμήματος Κουμπίλα–Λουλούδι.
 
Ε.Τ.