Παραγωγοί της Πελ/σου συναντήθηκαν στην Τρίπολη με Γερμανούς αγοραστές (vid, ph)

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 15:51

Απευθείας συναντήσεις (B2B), χωρίς μεσάζοντες για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στην Γερμανική αγορά

Τατούλης-Νικολάκου αναφέρθηκαν στις ξεχωριστές ιδιότητες των πελοποννησιακών προϊόντωνΣτο πλαίσιο προώθησης των Πελοποννησιακών προϊόντων από το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου μέχρι και το απόγευμα στην πόλη της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Γερμανία BUV και αφορούσε σε συναντήσεις B2B, δηλαδή συναντήσεις επιχείρησης με επιχείρηση.
Πελοποννήσιοι παραγωγοί από όλους τις Περιφερειακές Ενότητες , που θέλουν να κάνουν εξαγωγές, έδειξαν τα προϊόντα τους και μίλησαν για αυτά, απευθείας με Γερμανούς εμπόρους, χωρίς μεσάζοντες.
Κυρίως τα προϊόντα που προβλήθηκαν ήταν το λάδι, το τυρί, παραδοσιακά γλυκά, το σύκο και γενικά αγροτικά προϊόντα που έχουν συσκευαστεί και τυποποιηθεί και μπορούν να κατακτήσουν την αγορά της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου που αναφέρθηκαν στις σχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με περιοχές στη Γερμανία και εξήραν τις ιδιότητες των προϊόντων που παράγονται στην Πελοπόννησο και οι οποίες έχουν να κάνουν και με την υγεία, την ευεξία και την αντιγήρανση.
Επίσης παρουσιάστηκε εν συντομία η δράση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Πελοποννήσου ενώ μίλησαν και Γερμανοί εκπρόσωποι από το Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και από εταιρείες που αναλαμβάνουν να προωθήσουν τοπικά προϊόντα.
Οι παραγωγοί της Πελοποννήσου τόνισαν μιλώντας στα ΜΜΕ πως τέτοιου είδους δράσεις έχουν ενδιαφέρον και βοηθούν στην προβολή των προϊόντων και στην κατάκτηση νέων αγορών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και στο πρώτο βίντεο δείτε τα όσα είπαν παραγωγοί για τις συναντήσεις αυτές, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων τους και στο δεύτερο βίντεο δείτε αποσπάσματα από τις ομιλίες που έγιναν.
Ε.Τ.