Παραγωγικές συναντήσεις των Δημοτικών ΜΜΕ στα υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 20:38

Σημαντικές και παραγωγικές συναντήσεις είχε αντιπροσωπεία  της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας, στην Αθήνα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΑντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με  την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με την οποία συζήτησε τα θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Η Ένωση κατέθεσε  στην υπουργό την πρόταση να δημιουργηθεί ένας φορέας με τον οποίο οι χρήστες θα διαπραγματεύονται το κόστος των δικαιωμάτων χρήσης  και θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Ο φορέας αυτός θα μεταβιβάζει στη συνέχεια το ποσό των χρημάτων που αναλογεί σε κάθε Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικών δικαιωμάτων, ανάλογα με τον αριθμό δημιουργών που εκπροσωπεί.

Η κ. Ζορμπά συμφώνησε με την πρόταση της Ένωσης και ανέφερε πως ήδη εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι υπάρχει θετική αντιμετώπιση από τους οργανισμούς Πνευματικών δικαιωμάτων και ότι  έως τις 15 Ιανουαρίου θα υπάρχει ένας φορέας- ομπρέλα που θα καλύπτει όλους  τους Συλλογικούς Οργανισμούς Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Το ΔΣ  της ΕΔΗΡΤΜΕΕ συναντήθηκε επίσης με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, στον οποίο έθεσε  και πάλι το αίτημα της ενιαίας νομικής μορφής των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, δηλαδή όσα ΜΜΕ έχουν άλλη μορφή, να μπορούν να μετατραπούν σε Δημοτικές επιχειρήσεις Ειδικού Σκοπού. Έθεσε, επίσης  το αίτημα, να έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να ιδρύσουν νέους δημοτικούς Ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς και τέλος  την δυνατότητα αμφίδρομης μετακίνησης δημοτικών υπαλλήλων μεταξύ δήμου και επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Ο κ. Πουλάκης αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα της Ένωσης και υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει.

Συμφωνία τα πνευματικά δικαιώματα

Ακολούθως η αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε, επίσης με στελέχη της Διοίκησης, της Νομικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων –ΕΥΕΔ.

Στη συνάντηση και οι δύο πλευρές συνόψισαν τα συμπεράσματα που είχαν προκύψει από τις προηγούμενες συναντήσεις και απάντησαν στις εκκρεμότητες που υπήρχαν, καταλήγοντας σε μια πρόταση συνεργασίας για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για τα έτη 2018 -2019, πρόταση η οποία θα διαβιβαστεί σε όλα τα  μέλη της Ένωσης για την τελική υπογραφή της συμφωνίας

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σύντομα θα βρίσκεται στο «αέρα» του διαδικτύου η ιστοσελίδα της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στη διεύθυνση: www.dimotikamme.gr  

Την Ένωση Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος εκπροσώπησαν στις συναντήσεις, ο Πρόεδρός της Μιχάλης Κυριακίδης και Αντιπρόεδρος της ΔΕΡΑ, και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης,  Στέλιος Μπρατσόλης, Αντιπροέδρος Δημ. Ραδιοφωνίας Πειραιά,  Κώστας Λαόσογλου, Πρόεδρος Δημ. Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, Μαίρη Αρώνη, Β΄Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δημ. Ραδιοφώνου Ν. Ηρακλείου, ο Δημήτρης Μανιατάκος, Διευθυντής Δημ. Ραδιοφώνου Τρίπολης, ο Ανάργυρος Καρδαράς, Προϊστάμενος Διοικητικού Τμήματος Δημ. Ραδιοφώνου Τρίπολης και ο Παύλος Ανδριάς από το του Δημ. Ραδιόφωνο Επικοινωνία 94.