Παραλογγοί- Τριπόταμα -Καρδαρίτσι: “Πράσινο φως” για το έργο της αποκατάστασης της βατότητας

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 15:33

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής 4 Μαΐου, η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για το έργο “Αποκατάσταση βατότητας της οδού Παραλογγοί- Τριπόταμα -Καρδαρίτσι και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή”, ύψους 2,5 εκ ευρώ.

O Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Γιαννακούρας ανέφερε μεταξύ άλλων:“Χρήματα που εξασφαλίστηκαν μετά από μεγάλες πραγματικά προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, που αποτελεί τυπική πλέον διαδικασία, οδεύουμε στην δημοπράτηση του έργου, (εντός 15 μηνών) που αποτελούσε χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Για το έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη που εκπονήθηκε από εξειδικευμένους γεωλόγους που ήλθαν από την Ελβετία.

Οι επιστήμονες μελέτησαν το κατολισθητικό φαινόμενο και τις διαβρώσεις που σημειώνονται στην περιοχή και βάσει αυτών συνέταξαν την μελέτη, η οποία και θα υλοποιηθεί κατά την εκτέλεση του έργου, ώστε να λυθούν οριστικά τα ανακύπτοντα προβλήματα.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων να γίνουν εργασίες για την συντήρηση και βελτίωση της οδού κατασκευάζοντας κατάλληλα τεχνικά έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γεωλογικά προβλήματα που παρουσιάζονται και για να βελτιωθεί η γεωμετρία της.

Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη γιατί ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή της ΔΕ Κοντοβάζαινας στο Δ. Γορτυνίας. Ένα έργο που είχε χαρακτηριστεί “γεφύρι της Άρτας” και πολλές φορές είχαμε δεχθεί κριτική.

Η Περιφερειακή Αρχή αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως συντονισμένα και οργανωμένα προχωρά στην επίλυση και των πιο δύσκολων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο τόπος και βασικός σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση των κατοίκων κάθε περιοχής και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων”.