Παράπονα οδηγών ταξί της Τρίπολης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφ.Πελ/σου (vid)

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 16:54

Aφορμή η συζήτηση θεμάτων για τροποποίηση-παράταση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

Παράπονα από εκπροσώπους των οδηγών ταξί της Τρίπολης υπήρξαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου,  με αφορμή συζήτηση θεμάτων (ένα θέμα εντός ημερήσιας και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης) που είχαν αντικείμενο την τροποποίηση-παράταση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών όχι μόνο στην Αρκαδία άλλα και σε άλλες περιφερειακές ενότητες.Τα παράπονα των εκπροσώπων των οδηγών ταξί είχαν να κάνουν με τις νέες διαδρομές που δεν έχουν βγει ακόμα, αφού δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής –Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Καραλή που μίλησε από πλευράς των οδηγών ταξί πως η δική τους αγωνία είναι μεγαλύτερη γιατί έχουν να διαχειριστούν πολλά δρομολόγια και πολλά αιτήματα και σύντομα ο διαγωνισμός θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή.

Οι οδηγοί ταξί έκαναν και κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την εμπλοκή στα δρομολόγια ταξί από άλλες περιοχές (ακόμα και από την Εύβοια), ενώ ζήτησαν να ελεγχθούν οι συμβάσεις των ιδιοκτητών δημοσίας χρήσης με το τουριστικό ΚΤΕΛ.

Η κα. Πουλοπούλου, Διευθύντρια στην Περιφέρεια τόνισε πως ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν είχε όρο την έδρα των ταξί, ενώ τόνισε πως σχετικά με τις συμβάσεις δεν υπήρξε κάποια προσφυγή και γιαυτό προχώρησαν στη διαδικασία.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου,