Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στην έδρα της ΠΕ Αρκαδίας (+ph, vd)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 16:17

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας μετά από σχετική απόφαση και κάλεσμα του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Π.Ε., τους συλλόγους γονέων, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του νομού, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Ναυπλίου 57) για τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ιδιαίτερα με το  άνοιγμα των σχολείων.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος μίλησε για την παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν και εντάθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας. Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε ότι αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Ευάγγελο Νικήτα, τον οποία τέθηκαν μια σειρά από αιτήματα, με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων.Από την πλευρά του ο κ. Νικήτας δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα προς την Κεντρική Διοίκηση, βλέποντας θετικά κάποια από τα αιτήματα που του υποβλήθηκαν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Γόντικας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αντί να στηρίζει την Κυβέρνηση σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές ακόμη και στις «εγκληματικές πολιτικές σε ότι έχουν να κάνουν με την πανδημία είναι ανάγκη να αλλάξει ρότα διεκδικώντας μιας σειρά από μέτρα από την Κυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΕΛΜΕ με σχετική του ενημέρωση θέλει σχολεία ανοιχτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ εδώ και τώρα ζητά ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Επίσης σε σχετική ενημέρωση έχουν γνωστοποιεί μεταξύ άλλων και τα παρακάτω αιτήματα:

Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
● Να αλλάξουν με υγειονομικά κριτήρια και μόνο τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσηςτου κορωνοιού στα σχολεία, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος, ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες.
● Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥσε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
● Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
● Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπώνγια τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.
● Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.
● Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας.Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.
Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.
● Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
● Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.
● Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.