Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (video)

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 17:53

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη (06/11) η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Για αδικίες εις βάρος συναδέλφων και για λειτουργία κάποιων με δυο μέτρα και δυο σταθμά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ.Γιαννόπουλος (μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ), καταδικάζοντας όπως τόνισε αυτή την πρακτική, που υπάρχει στην Αρκαδία. «Είναι φως φανάρι, πως η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ αδικεί συναδέλφους. Λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά, δεν εφαρμόζει τον νόμο των τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καραμπινάτες αδικίες σε συναδέλφους. Εμείς θέσαμε αυτό το θέμα στον Περιφερειακό διευθυντή, γατί δεν μπορεί οι συνάδελφοι να χωρίζονται σε δυο κατηγορίες και αυτό να το καθορίζει ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.Στην συνέχεια αναφερόμενος στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν σε σχολεία της Αρκαδίας, τόνισε: «Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία. Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιά υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται και μετά το πέρας της οποίας, βρίσκονται τα λειτουργικά κενά. Μετά τις 23 Αυγούστου δεν έχει ανακοινωθεί κανένα λειτουργικό κενό και τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τον Σεπτέμβρη είναι διπλάσια. Κάθε συνάδελφος πρέπει να ξέρει που μπορεί να πάει και όχι να είναι έρμαιο στις προθέσεις του κάθε προϊσταμένου του».

Επιπλέον ο κ.Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με την ΕΛΜΕ Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα με το προεδρείο, καθώς η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται για την μη εφαρμογή αποφάσεων της γενικής συνέλευσης. «Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ παράνομα και αντικαταστατικά δεν υλοποίησε απόφαση της γενικής συνέλευσης, ως όφειλε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στην συνάντηση που έγινε ο κ.Γιαννόπουλος παρέδωσε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης έγγραφα, τα οποία όπως ανέφερε αποδεικνύουν τις αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος συναδέλφων. «Θέλουμε να γίνει το δίκαιο. Έχουμε το φαινόμενο να μην δίνονται τα λειτουργικά κενά και να μην γίνεται σωστά η διαδικασία», υπογράμμισε.

Με την σειρά του ο κ.Οικονομόπουλος αφου καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς ανέφερε πως η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή για όλους. «Θέλουμε να υπάρχει χρηστή διοίκηση από όλα τα όργανα με ανθρώπινο πρόσωπο.Εφαρμόζουμε τους νόμους, αλλά μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος», δήλωσε, ενώ δεσμεύτηκε, πως θα μελετήσει τα στοιχεία που του δόθηκαν, προκειμένου να μπορεί να δώσει απαντήσεις στα θέματα που του τέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς.