Παράταξη Βουδούρη: Ο μόνος που φέρει ευθύνη για τα απορρίμματα είναι ο Π.Τατούλης (vid)

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 17:57

Κατάθεση αίτησης ακύρωσης της ΜΠΕ των απορριμμάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ως μοναδικό υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα απορρίμματα η παράταξη Βουδούρη “Πελοπόννησος Πρώτα” κατονόμασε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, που έχει ένα σχέδιο το οποίο εκτός των παρανομιών που το διακατέχουν δεν προχωρά και οδηγεί στην δραματική κατάσταση, όπως αυτή που βιώνει η Τρίπολη. Για το λόγο αυτό η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας στις 13 Νοεμβρίου αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ η οποία εγκρίθηκε τον Ιούλιο από το ΥΠΕΚΑ. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης μίλησαν κατά σειρά ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Τάκης Γατσόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Οδυσσέας Βουδούρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος.

Οι προαναφερόμενοι εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και μάλιστα ανέφεραν ότι ο κ. Τατούλης παραπέμπεται για υποβάθμιση περιβάλλοντος σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στην Ερμιονίδα.

Ανέφεραν τη δική τους πρόταση που είναι οι μικρές τοπικές μονάδες που θα τις δημιουργήσουν οι δήμοι και στις οποίες θα υπάρχει ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση.

Δείτε στο βίντεο τα όσα ανέφεραν οι: Γατσόπουλος, Βουδούρης και Πατσαρίνος.

Ε.Τ.