Παρέλαση στο ΔΑΚ με ελεγχόμενη είσοδο με ράπιντ τεστ και πιστοποιητικά προτείνει ο Κ. Μπεντεβής

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 13:32

Την πρόταση να γίνει η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο ΔΑΚ, ώστε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη με ράπιντ τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, κάνει μέσω ανάρτησης στο facebook, ο γιατρός μικροβιολόγος, Κώστας Μπεντεβής, με αφορμή τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Τρίπολη, την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«28η ΟκτωβρίουΠλησιάζει η επέτειος της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση επιτρέπει τις εκδηλώσεις των παρελάσεων αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα σωστά.

Φυσικά και μπορεί να γίνει παρέλαση σε μια πόλη ή σε ενα χωριό αν έχει λίγα και περιορισμένα κρούσματα και φυσικά αν οι πολίτες κρατήσουν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες.

Στη Τρίπολη όμως, με 57 κρούσματα χθες στην Αρκαδία και γενικότερα με έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αυτή τη βδομάδα ειναι φρόνιμο να γίνουν δημόσιες εκδηλώσεις τέτοιου είδους όπως η παρέλαση ;

Την 28η θα βγουν, αν έχει καλό καιρό, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας πάνω από 2000-3000 κόσμος να δει τα παιδιά του, να κάνει τη βόλτα του και να τιμήσει την επέτειο όπως της αρμόζει . Και φυσικά το είκοσι τοις εκατό θα φοράει μάσκα και θα κρατάει αποστάσεις όπως και στην προηγούμενη παρέλαση.

Η διοργανώτρια αρχή έχει τη δυνατότητα να περιφρουρήσει την τήρηση των μέτρων ;

Έχει την ικανότητα να επιβάλει στους θεατές την υποχρεωτική μάσκα ή θα μιλήσει για ατομική ευθύνη και όλα καλά ;

Κάποιοι πολύ πιο καλοί επιστήμονες από εμενα στη Θεσσαλονίκη μίλησαν εγκαίρως και προσπαθούν να προφυλάξουν τους Θεσσαλονικείς από επιπτώσεις του συνωστισμού από τη μαθητική παρέλαση και επέτρεψαν μόνο τη στρατιωτική κι αυτή για μόνο εξήντα λεπτά.

Φοβάμαι ότι αν γίνει παρέλαση στη Τρίπολη όπως τη ξέρουμε θα ξεφύγουμε σε αριθμό κρουσμάτων και δυστυχώς θα θρηνήσουμε συμπολίτες μας.

Κι επειδη δε μου αρέσει η στείρα κριτική, θα προτείνω :

Φέτος η παρέλαση να γίνει στο δημοτικό στάδιο. Με ελεγχόμενη είσοδο με ραπιντ και πιστοποιητικά εμβολιασμού. Σε ένα χώρο δηλαδή που η διοργανώτρια αρχή μπορεί να εγγυηθεί την τήρηση των μέτρων».