Παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Πανεπιστημιακό Άσυλο και κατάργηση 13ου-14ου μισθού

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 09:07

Οι αγώνες του λαού θα καταργήσουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ,-κεφαλαίου

Μαζική κινητοποίηση την Τρίτη 23/07, προσυγκέντρωση 18:00 στα Προπύλαια, πορεία στις 19:00Η αντιδραστική  κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ως πρώτο νομοσχέδιο την κατάργηση του Πανεπιστημιακού  ασύλου. H κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για την πρόσληψη 1500 αστυνομικών, την επανασύσταση της εγκληματικής ομάδας Δέλτα, το ΠΔ μεταφοράς της ευθύνης των hotspot και των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής στο νέο υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και βασικοί  τομείς της  “αντιεγκληματικής” πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης αποτυπώνει τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αυταρχικής κατασταλτικής θωράκισης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εχθρό λαό. Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί ποιοτικό βήμα στην επιβολή της πολιτικής  του “νόμου και τάξης”.  Η νέα Υπουργός Παιδείας προχωρά ακόμη περισσότερο  με δηλώσεις χουντικής έμπνευσης για face-control για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, αλλά και για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με ένα απλό ανώνυμο τηλεφώνημα πολίτη.

Το δρόμο στην κυβέρνηση της Ν.Δ άνοιξαν τα συστημικά ΜΜΕ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και όλος ο ακροδεξιός συρφετός που δυσφημούν όλα αυτά τα χρόνια το Πανεπιστημιακό Άσυλο ως την αιτία των “φαινομένων ανομίας” εντός των Πανεπιστημίων. Κυρίως όμως το δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν τώρα κόπτεται για την κατάργηση του άσυλου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Γαβρόγλου με το πόρισμα Παρασκευόπουλου  νομιμοποίησε τη συζήτηση για τα φαινόμενα ανομίας εξαιτίας του άσυλου και ουσιαστικά συνέχισε την πολιτική Διαμαντοπούλου. Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ να εκδηλώσει τις προθέσεις της και  η Τζάκρη σπεύδει να δηλώσει πως ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική υποχρέωση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της ΝΔ για το άσυλο. Δεν ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το δικαίωμα της κήρυξης απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία στοχεύοντας να περάσουν ανενόχλητοι από το εργατικό κίνημα την αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε κεφαλαίου.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι μια τεράστιας εμβληματικής σημασίας για το αστικό πολιτικό σύστημα πράξη που  αφορά την “πάταξη” του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού στην αμφισβήτηση στον αγώνα και στο μπλοκάρισμα στην πράξη όλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και της δυνατότητας ρήξης με την αστική στρατηγική. Είναι ευθεία επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα με σκοπό τη διάλυση του προκειμένου να περάσου χωρίς αντιστάσεις τα σχέδια Ε.Ε κεφαλαίου για το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις διαγραφές φοιτητών, τα προγράμματα σπουδών και πτυχία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, που θα συνθλίβουν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας για εφταήμερη δουλεία μισθούς πείνας, ελαστική εργασία. Είναι ευθεία επίθεση απέναντι στην καθημερινότητα των φοιτητών με εντατικοποίηση, πειθάρχηση και ένταση του αυταρχισμού μακριά από πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και πολιτιστικές διεργασίες.

Παραχωρούν πλήρη ασυλία στο κεφάλαιο  για την  εκμετάλλευση των δομών  του Δημόσιου Πανεπιστημίου και  της έρευνας προς όφελος της κερδοφορίας τους, δίνοντας ψίχουλα στους ερευνητές. Παραχωρούν πλήρη ασυλία στους εργολάβους με εργαζόμενους δούλους, στο καθηγητικό κατεστημένο -dealer των εταιρειών- που θα εκβιάζουν ανενόχλητοι τους φοιτητές για βαθμούς, στη ΔΑΠ που θα πουλάει θέματα και εργασίες. Με την κρατική χρηματοδότηση να μειώνεται κατά 10% τα επόμενα χρόνια, με βάση τα μνημόνια που έχουν ψηφίσει, για τα Πανεπιστήμια  και την πολιτική της αυτοχρηματοδότησης  διευκολύνουν την επέλαση  των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η κατάργηση του Πανεπιστημιακού άσυλου δείχνει την αγωνία τους να ξεμπερδέψουν με το ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο του ασύλου για τον λαό  την νεολαία και το φοιτητικό κίνημα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι κάθε έξαρση του φοιτητικού κινήματος αλλά και μαζικής επανεμφάνισης του λαϊκού παράγοντα με δυναμικούς όρους στο προσκήνιο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξέρει καλά πως η αυτοδυναμία στη Βουλή δεν της εξασφαλίζει και την κοινωνική συναίνεση στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής. Φοβάται τις εργατικές και νεολαιίστικες αντιδράσεις που δεν αντέχουν άλλο, και θα βάλουν στο στόχαστρο τους και θα διεκδικήσουν να ανατρέψουν  τις πολιτικές της βαρβαρότητες, που στο σύνολο τους οι κυβερνήσεις μαζί με την Ε.Ε. υλοποιούν.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν άμεσα αποφάσεις ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και τη ρύθμιση-έκτρωμα αλλά και να αντιταχθεί στην αντιλαϊκή, σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά στο σύνολο της.

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση στις 23/07 με προσυγκέντρωση 18:00 στα Προπύλαια και πορεία στις 19:00

Και τώρα, όπως και πάντα, θα μας βρουν απέναντι!

                                                                ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

                                                

Δελτίο Τύπου για την απόφαση περί 13ου-14ου μισθού των ΔΥ από το ΣτΕ

Να ακυρωθεί η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, να επιστραφούν τα κλεμμένα από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χαρακτηρίσει συνταγματική την άδικη μνημονιακή περικοπή του 13ου-14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι απόφαση στήριξης της κυβέρνησης της ΝΔ στην παραπέρα εφαρμογή των μνημονίων.

Έχουν καταρρεύσει οι αυταπάτες που καλλιέργησε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι για τη διεκδίκηση των κλεμμένων από τα μνημόνια είναι μονόδρομος οι δικαστικές προσφυγές.

Το ΣτΕ κρίνει η περικοπή του λεηλατημένου εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων είναι ανεκτή, όταν επιστρέφονται αναδρομικά σε κλάδους του κρατικού μηχανισμού που είναι στηρίγματα της εξουσίας. Είναι υποκρισία η επίκληση των χαμηλότερων εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία αποτελέσματα και των αποφάσεων του ΣτΕ και της δικαστικής εξουσίας συνολικά υπέρ του κεφαλαίου και κατά των εργαζομένων και των αγώνων τους. Η αναφορά του ΣτΕ στις επιταγές της ΕΕ και τα μνημόνια θυμίζει στους εργαζόμενους ότι για να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο πρέπει να αγωνιστούν για την κατάργηση των μνημονίων και την αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ.

Δεν πρέπει να ξεχνάς κανείς ότι η επιχειρηματολογία αυτή για να απορριφτεί από το ΣτΕ ο αντισυνταγματικός χαρακτήρας των περικοπών σε 13ο-14ο μισθό ήταν όσα καταθέσανε οι δικηγόροι του δημοσίου με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο για να περπατήσει η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που ετοιμάζεται να πριμοδοτήσει το κεφάλαιο με ιδιωτικοποιήσεις, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, αλλά για τους εργαζόμενους προγραμματίζει αφαίμαξη και νέα πλήγματα στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό. Η διεκδίκηση των κλεμμένων από τους εργαζόμενους δεν θα περάσει από την επένδυση ελπίδων στην ψηφοθηρική λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνη λύση για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη, αξιοβίωτη ζωή είναι οι μαχητικοί και αποφασιστικοί εργατικοί αγώνες, οι απεργίες και η σύγκρουση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να ακυρωθεί η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού, να επιστραφούν τα κλεμμένα από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Μαχητικοί αγώνες και απεργίες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις κοινωνικές υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα

Αγώνας για κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ. Αγώνας για να απελευθερωθεί η κοινωνία από τις «επιταγές της ΕΕ» και όλο το ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλλει την καταλήστευση των εργαζόμενων.