Παρεμβάσεις στο δρόμο Άστρος – Λεωνίδιο | Λαμπρόπουλος: Στην τελική φάση υλοποίησης η παράκαμψη Δολιανών (video)

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 18:23

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μίλησε στην κάμερα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, για τις παρεμβάσεις στο δρόμο Άστρος-Λεωνίδιο.

Όπως ανέφερε, η περιφέρεια παρέλαβε μια μελέτη προσωρινών βελτιωτικών μέτρων για την ασφάλεια του δρόμου από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ενέταξε τα χρήματα, δημοπράτησε το έργο και, μέσα στο Νοέμβριο, εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει ο εργολάβος. Επίσης, υπάρχει η συζήτηση με το Δήμο για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια μιας μελέτης για την μετατόπιση του δρόμου, έτσι ώστε να μην είναι τόσο επιβαρυμένος.Ο κ. Λαμπροπουλος ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις στο δρόμο θα έχουν ολοκληρωθεί  πριν την άνοιξη και σκοπός είναι να καταστεί ασφαλές το συγκεκριμένο σημείο του εν λόγω δρόμου.

Για την παράκαμψη των Δολιανών ο κ Λαμπρόπουλος ανέφερε:

Ολοκληρώθηκε η απόφαση για την επίταξη των εκτάσεων, για να ολοκληρωθεί το έργο της παράκαμψης των Δολιανών.

Υπογράφεται μετά από έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο και η συμπληρωματική σύμβαση για το έργο.

Έχει μπει στην τελική φάση υλοποίησής του και η όποια καθυστέρηση που είχε υπάρξει, λόγω της ανυπαρξίας απαλλοτριώσεων και πλήρων μελετών για την προστασία του οικισμού, ξεπεράστηκε και θα υλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα και μέσα στον επόμενο χρόνο θα το δώσουμε σε κυκλοφορία”.