“Πάρνων ΑΕ” | Παράταση για το πρόγραμμα ESTIA στην Τρίπολη- Στόχος η δημιουργία κέντρου φροντίδας μεταναστών-προσφύγων (vid)

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 14:44

Συνεχίζεται κανονικά στην Τρίπολη και στα διαμερίσματα που έχουν νοικιαστεί η φιλοξενία προσφύγων, μέσω του προγράμματος ESTIA.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού του “Πάρνωνα” Μαρίνου Μπερέτσου πήρε παράταση μέχρι τα τέλη του 2021 και έτσι στην Τρίπολη θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται περίπου 400 πρόσφυγες. Πρόσφυγες που έρχονται και φεύγουν, αφού δεν παραμένουν στην περιοχή μας, αλλά αναμένουν μέχρι να εκδοθούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να πάνε σε άλλες χώρες.Ο κ. Μπερέτσος εξήγησε πως τα προβλήματα που είχαν προκύψει πριν λίγο διάστημα με την έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων έχουν λυθεί στο 95%.

Επίσης ενημέρωσε πως στόχος τους και λόγω της υγειονομικής κατάστασης που υπάρχει είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο φροντίδας μεταναστών και προσφύγων, που θα προσφέρει μέσω κινητής μονάδας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε άτομα που εργάζονται κυρίως σε αγροτικές περιοχές, όπου είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν με τα θέματα υγείας.

Η πρόταση έχει γίνει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακόμα ο κ. Μπερέτσος αναφέρθηκε και στις άλλες δράσεις του Αναπτυξιακού Οργανισμού, καθώς και στο πρόγραμμα leader.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μπερέτσος στο βίντεο.