Παρουσίαση βιβλίου στην Τρίπολη | Πάνος Τριγάζης: ” Η Τρίπολη δια του Γρηγόρη Λαμπράκη πρωταγωνίστησε στην ενότητα της Αριστεράς” (vid,ph)

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 09:11

“Ήρθα στην Τρίπολη γιατί είναι η πατρίδα του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος συνέβαλε στην διεύρυνση της Αριστεράς και η Τρίπολη πρωταγωνίστησε στην ενότητα της Αριστεράς δια του Γρηγόρη Λαμπράκη”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πάνος Τριγάζης, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης της παρουσίασης του βιβλίου του, “ο Διαρκής μετασχηματισμός της Αριστεράς”.

Μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μεγάλο Καφενείο, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου και την παρουσίαση έκαναν ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Χρήστος Στάικος και η πρώην βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Σταύρος Ζορμπαλάς.Το βιβλίο αναφέρεται στις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ελληνική Αριστερά από το 1989 μέχρι το 2019. Και όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας θα μπορούσε να έχει τον τίτλο “Τα πάντα ρει και στην Αριστερά” .

Ο κ.Τριγάζης σημείωσε πως η Αριστερά απέδειξε πως μπορεί και να κυβερνήσει, αλλά επεσήμανε πως θα πρέπει να έχει την ικανότητα να αλλάζει διαρκώς και να είναι η Αριστερά όχι του σφυροδρέπανου, που ανήκει στον προηγούμενο αιώνα, αλλά η Αριστερά των τριών σημαιών, της κόκκινης του εργατικού κινήματος, της πράσινης του οικολογικού κινήματος και της μωβ του φεμινιστικού κινήματος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τριγάζη και αποσπάσματα από την παρουσίαση του βιβλίου.