Παυλής για ακύρωση απόφασης κανονιστικής: Η Αποκεντρωμένη να εφαρμόσει το Νόμο (vid)

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 14:47

“Να εφαρμόσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου το Νόμο” ζήτησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, σχολιάζοντας την ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης σχετικά με την Κανονιστική για τα καταστήματα και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Ο κ.Παυλής σημείωσε μεταξύ άλλων θα πρέπει οι υπάλληλοι που ελέγχουν τη νομιμότητα ενός συλλογικού οργάνου, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, να περιορίζονται στα καθήκοντά τους και να τηρούν τις αρμοδιότητες που τους ορίζει ο Νόμος και όχι να υπερβαίνουν αυτές.“Όσο είμαι εγώ στο Δήμο Τρίπολης θα ισχύει η νομιμότητα εξ ίσου για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, συμπληρώνοντας πως κάποιοι θα πρέπει να ξεχάσουν “το Νόμο της ζούγκλας” και “όσα ίσχυαν σε άλλες εποχές”.

“Είναι άλλο πράγμα ο έλεγχος της νομιμότητας και άλλο πράγμα η ουσία μίας απόφασης”, διευκρίνισε ο κ.Παυλής και τόνισε πως τίποτα δεν αποκλείει κάποιοι να συρθούν στα Δικαστήρια, και ας μην θεωρούν ότι επειδή δεν έχουν αντιδράσει μέχρι τώρα, δεν θα το κάνουν στη συνέχεια.

Επίσης τόνισε πως οι αποφάσεις που έχουν ακυρωθεί, γιατί δεν είναι μόνο η κανονιστική, θα έρθουν και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως έχουν.

“Δεν νιώθω άσχημα για την ακύρωση της απόφασης αλλά για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος”, επεσήμανε ο κ.Παυλής και επανέλαβε πως κάποιοι έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα και οι υπάλληλοι είναι για υπηρετούν την νομιμότητα και όχι να την επιβάλλουν.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ.Παυλή για το θέμα της ακύρωσης της απόφασης της κανονιστικής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.