Παυλής για Περιφερειακό Συμβούλιο Πελ/σου: Επιχειρήθηκε πραξικόπημα σε βάρος των δημάρχων (vid)

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 20:38

«Σε μία κορυφαία διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να συζητηθεί η ΣΜΠΕ για τον ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, σήμερα εδώ, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, επιχειρήθηκε να γίνει πραξικόπημα, ενάντια στους αιρετούς εκλεγμένους που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου».

Αυτό ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με άλλους δημάρχους και εκπροσώπων δήμων, που δόθηκε μετά την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταγγέλλοντας το γεγονός πως δεν τους δόθηκε ο λόγος να πουν τις απόψεις τους για την ΣΜΠΕ και τον ΠΕΣΔΑ, ώστε να τις ακούσουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.Ο κ.Παυλής τόνισε πως οι δήμαρχοι εκπροσωπούν το σύνολο των πολιτών της Πελοποννήσου, ανεξάρτητα αν δεν ήταν όλοι παρόντες και τόνισε πως «με διάφορους τρόπους και τερτίπια θέλουν να διαχωρίσουν τους πολίτες, ώστε να δείξουν πως υπάρχει κλίμα ψυχροπολεμικό μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης».

Συνεχίζοντας ο κ.Παυλής τόνισε πως ό,τι ακούστηκε στην αίθουσα από πλευράς, κυρίως περιφερειακής αρχής, δεν ευσταθεί και μάλιστα χαρακτήρισε πλαστή την ΣΜΠΕ, αφού δεν έχει βασιστεί στις απόψεις του ΦΟΔΣΑ και στις τροποποιήσεις που έγιναν.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κατήγγειλε δημόσια την όλη διαδικασία και σημείωσε πως η όποια γνωμοδότηση δεν έχει κανένα νόημα, γιατί αυτός που αποφασίζει είναι ο ΦΟΔΣΑ και τόνισε πως την πολιτική ευθύνη θα την φέρουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Κατηγόρησε επίσης την Περιφέρεια πως πέντε χρόνια δεν έχει δώσει καμία λύση στο πρόβλημα και διευκρίνισε πως τους δημάρχους τους ενδιαφέρει η προσωρινή διαχείριση, ενώ επεσήμανε πως δεν ανέχονται να θεωρεί η περιφερειακή αρχή πως είναι ανώτερη αρχή και να τους θεωρεί τους δημάρχους μικρά παιδιά.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και σε επόμενη ανάρτηση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τους άλλους δημάρχους και εκπροσώπους δήμων που τοποθετήθηκαν για το θέμα  των σκουπιδιών.