Παυλής στη ΔΡΤ 915 FM: “Αυτός είναι ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι”

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 23:15

Απολύτως σαφές κατέστησε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ότι ο σχεδιασμός του δήμου για α λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Μεγαβούνι θα υλοποιηθεί κατά γράμμα, μιλώντας το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Ο κ. Παυλής είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη διαμόρφωση του χωρίου και την περίφραξη και πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις για τις προσφορές που έχουν ήδη κατατεθεί και είναι συνολικά 16.

Παράλληλα, είπε πως θα «τρέξουν» και άλλοι διαγωνισμοί για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και ό,τι άλλο απαιτείται για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα.

Στους ισχυρισμούς του κ. Σμυρνιώτη ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις στην περιοχή, με βάση τους δασικούς χάρτες, ο Δήμαρχος είπε ότι οι ιδιοκτήτες πρέπει να απευθυνθούν στο δασαρχείο και αυτό δεν είναι θέμα του δήμου, με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εν λόγω έκταση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, για το υπόλειμμα που θα απομένει, μετά την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, μία λύση που εξετάζεται είναι να γίνει ένας χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στα όρια Αργολίδας και Κορινθίας, χώρος που θα διαχειρίζονται από κοινού οι Δήμοι Κορινθίων, Άργους και Τρίπολης.

Τέλος, ο κ. Παυλής είπε πως όταν λειτουργήσει η μονάδα στο Μεγαβούνι, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός των χωματερών της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Βλάση και παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη και για την παλιά χωματερή του Πλατώματος, που ανήκει στον Δήμο Τρίπολης!