Παυλής στο ΦοΔΣΑ: “Για να υπάρξει προγραμματική με την Περιφέρεια πρέπει να υπάρξει και έργο” (vid)

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 22:11

Δεν ελήφθη καμία απόφαση στη συνεδρίαση

Με αντικείμενο την Προγραμματική Σύμβαση που ζητά το Υπουργείο Περιβάλλοντος να υπογραφεί μεταξύ του ΦοΔΣΑ και της Περιφέρειας καθώς και του ίδιου του Υπουργείου, συνεδρίασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση, αφού όπως ειπώθηκε ο χαρακτήρας της συνεδρίασης ήταν ενημερωτικός.

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, τις απορίες τους και τις διαφωνίες τους επί της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και για άλλα θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των απορριμμάτων και ζήτησαν από τον παρόντα δικηγόρο κ. Δανόπουλο να τους εξηγήσει τα νομικά ζητήματα που αφορούν στην προγραμματική σύμβαση.

Εκείνο που ειπώθηκε ήταν πως δεν μπορούν να ξεκινούν από το τέλος, αφού η προγραμματική σύμβαση είναι το τελευταίο στάδιο και θα πρέπει πρώτα να λυθούν θέματα, όπως για ποιον ΠΕΣΔΑ μιλάμε αλλά και για το αντικείμενο της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής στην δική του παρέμβαση αναρωτήθηκε “για ποιο έργο θα συζητήσουμε αφού όπως μου είπαν από το Υπουργείο δεν υπάρχει έργο. Για να υπάρξει προγραμματική σύμβαση θα πρέπει να υπάρχει αντικείμενο”.

Στη συνέχεια και αφού υπήρξαν διάφορες διακοπές και παρεμβάσεις από άλλους δημάρχους, αλλά και η παρέμβαση του δικηγόρου που είχε έλθει στη συνεδρίαση, ο κ.Παυλής πήρε ξανά το λόγο και αναφέροντας το νέο Νόμο 4368/2016 που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο ενημέρωσε πως δεν υπάρχει η διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία είχε δοθεί η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια για τη διαχείριση των Απορριμμάτων και πως έχει καταργηθεί το προηγούμενο άρθρο Νόμου που αφορούσε στην εν λόγω παραχώρηση.

Ο δικηγόρος δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα που έθιξε ο κ.Παυλής, ενώ από άλλους δημάρχους έγινε αναφορά και στην ανάγκη στελέχωσης του ΦοΔΣΑ, αφού όπως ειπώθηκε αν αυτό δεν γίνει τότε δεν θα μπορέσει ο ΦοΔΣΑ να προχωρήσει και άλλα ζητήματα ένα εκ των οποίων είναι και η διαχειριστική επάρκεια που πρέπει να έχει.

Τελικά απόφαση συγκεκριμένη επί της προγραμματικής σύμβασης δεν ελήφθη και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες και κάτι συζήτησης.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις παρεμβάσεις του Δημάρχου Τρίπολης Δ.Παυλή στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ.