Παυλής στον ΦοΔΣΑ:”Εκβιασμοί δεν περνάνε.Την αρμοδιότητα δεν μας την παίρνει κανείς” (vid)

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 23:00

Για να αποφασίσει επί της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, συνεδρίασε μετά από καιρό ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Μία συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου και κράτησε περίπου δύο ώρες.

Τελικά ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης.

Αρκετά μέλη του ΦοΔΣΑ τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, που είπε “όχι” στην ονομαστική ψηφοφορία για την Προγραμματική Σύμβαση.

Στην τοποθέτησή του ο κ.Παυλής μεταξύ άλλων, απαντώντας σε μία τοποθέτηση του Δημάρχου Πύλου -Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Εκβιασμοί του τύπου ή θα συμφωνήσετε ή θα σας πάρουμε την αρμοδιότητα δεν τέθηκαν ποτέ αλλά ήταν μόνο ευσεβείς πόθοι ορισμένων. Η αρμοδιότητα είναι δική μας και δεν μπορεί, λόγω νόμου, να μας την πάρει κανείς. Κάποιοι προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια. Το Κράτος δεν είναι επιχειρηματίας. Μόνο ο Α’ Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει την ευθύνη. Μην φοβίζουμε κανέναν”.

Δείτε αναλυτικά την σύντομη τοποθέτηση του Δημάρχου Τρίπολης στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ.