Παιδικό καρναβάλι στην Καλαμάτα

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 10:12

Το Καλαματιανό Καρναβάλι διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος παιδικό Καρναβάλι.

Το θέμα του 1ου παιδικού Καρναβαλιού είναι η ανακύκλωση, έχοντας στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης από τις μικρές ηλικίες. Με σύνθημα “Μειώνω, ξαναχρησιμοποιώ, ανακυκλώνω”, οι μικροί καρναβαλιστές καλούνται να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν από ανακυκλώσιμα υλικά τη δική τους πρωτότυπη στολή.Σε αυτό το πλαίσιο η οργανωτική επιτροπή καλεί όλα τα σχολεία, φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά να οργανώσουν τα δικά τους γκρουπ για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του παιδικού καρναβαλιού στις 22 και 23 Φεβρουαρίου.

“Το θέμα για το φετινό παιδικό καρναβάλι είναι η ανακύκλωση και για το λόγο αυτό καλούμε όλα τα σχολεία, φροντιστήρια και ΚΔΑΠ να δημιουργήσουν τις στολές τους από ανακυκλώσιμα υλικά για να τις φορέσουν στη δική τους παρέλαση στις 23 Φεβρουαρίου.

Στις 22 Φεβρουαρίου, όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα παιχνίδια που έχουμε οργανώσει, φορώντας οτιδήποτε καρναβαλικό, ανεξάρτητα με το αν συμμετέχουν ή όχι σε ένα καρναβαλικό γκρουπ” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. Τηλέφωνο: 27211 81030.

Πηγή: eleftheriaonline.gr