Πελετά-Κρεμαστή | Εγκαινιάστηκε ο δρόμος που ενώνει την Αρκαδία με τη Λακωνία (vid,ph)

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 11:43

Σύνδεση μέσω του ορεινού όγκου του Πάρνωνα

Ένωση δύο δήμων, της Νότιας Κυνουρίας και του ΕυρώταΈνα σημαντικό οδικό έργο για την Αρκαδία αλλά και τη Λακωνία, αφού αποτελεί τη σύνδεση των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, αργά το μεσημέρι της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το δρόμο Πελετά -Κρεμαστή, που ενώνει το Δήμο Νότιας Κυνουρίας με το Δήμο Ευρώτα.

Ο δρόμος έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και αποτελεί σημαντικό δρόμο για τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και τους κατοίκους και σε μία λιτή τελετή, στην είσοδο του χωριού Πελετά, κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων.

Ο δρόμος αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και πλέον αποτελεί πραγματικότητα.

Ο αρχικός δρόμος ήταν χωμάτινος περίπου 4 μέτρων. Οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν διάνοιξη μήκους 1300 μέτρων. κατασκευάστηκαν επενδεδυμένοι τάφοι , τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας, κατασκευάστηκαν έξι τεχνικά έργα , ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, τοποθετήθηκαν 50 πινακίδες σήμανσης και κατασκευάστηκε τέλος και διαγράμμιση.

Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στις 294 χιλιάδες ευρώ.

Στα εγκαίνια παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Β.Γιαννακούρας , Γ.Ρουμελιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ.Κατσίρης και Γ.Μπακούρης, οι Δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας Χ.Λυσίκατος και Ευρώτα Δήμος Βέργος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Σταματάκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ.Νότιας Κυνουρίας και του Ευρώτα καθώς και κάτοικοι του χωριού Πελετά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα εγκαίνια του δρόμου Πελετά-Κρεμαστή.

Εγκαίνια δρόμου Πελετά-Κρεμαστή