Πελοπόννησος | Διχασμός ΝΔ και στο Δήμο Κορινθίων

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 15:43
Φωτο: sfedona.gr

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Πελοπίδα Καλλίρη, αφού αν και αναμένουν άπαντες πλέον να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κορινθίων, δεν προχωρά σε κάτι τέτοιο.

Ούτε και μετά την τελευταία διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής οργάνωσης Κορινθίας της ΝΔ, όπου και έλαβε το «πράσινο» φως να προχωρήσει ως «εκλεκτός» τουλάχιστον του κομματικού αυτού οργάνου. Στάση που επιβεβαιώνει μάλλον και όσες απόψεις έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί στην πόλη, ότι δεν θα προχωρήσει στην υποψηφιότητά του αν δεν έχει εξασφαλίσει την κομματική στήριξη της ΝΔ.Έτσι λοιπόν τα φώτα στρέφονται σήμερα στην Τρίπολη, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί μεταξύ άλλων για να ανακοινώσει επισήμως το «χρίσμα» στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα. Εκεί αναμένουν πολλοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει η ΝΔ στις έδρες των νομών της Πελοποννήσου.

Πάντως, από την διάσπαση της ΝΔ στην συγκεκριμένη περιφέρεια, αναμένονται «παρενέργειες» και στην Κορινθία. Η ΝΔ έρχεται να «αδειάσει» τον Βασίλη Νανόπουλο, προτείνοντας μια υποψηφιότητα με καθαρά πολιτικά και κατά συνέπεια κομματικά κριτήρια, όχι ιδιαίτερα αποδεκτή στην εκλογική βάση του κόμματος.

Βέβαια, προβληματισμός υπήρξε από τη στιγμή που ήταν κοινή διαπίστωση ότι η υποψηφιότητα Νανόπουλου δεν ανέπτυξε δυναμική ούτε ύστερα και από την πολυδιάσπαση που υπήρξε στην πλευρά της δημοτικής πλειοψηφίας του Αλέξανδρου Πνευματικού. Τότε αναζητήθηκε το άλλο πρόσωπο που θα άλλαζε το κλίμα και θα έφερνε αέρα νίκης. Το κόμμα της ΝΔ στάθηκε ανάμεσα στον Πελοπίδα Καλλίρη και τον Κώστα Κόλλια. Ο δεύτερος το αρνήθηκε αφού επιμένει να είναι ξανά υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο κ. Καλλίρης το δέχτηκε, όπως φαίενται, με την προϋπόθεση η ΝΔ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποψηφιότητάς του. Κάτι που αναμένεται.

Τι συνέβη στη ΝΟΔΕ

Σε τοπικό επίπεδο, στη διευρυμένη συνέλευση της ΝΟΔΕ Κορινθίας που είχε ως αντικείμενο την απόφαση σχετικά με την πρότασή της προς τα κεντρικά του κόμματος για την υποψηφιότητα στο Δήμο Κορινθίων, τα ονόματα που τέθηκαν ήταν αυτά του Πελοπίδα Καλλίρη και του Βασίλη Νανόπουλου και το αποτέλεσμα ήταν σαφές.

Σε ένα σύνολο συμμετεχόντων περισσοτέρων των 60 ατόμων, γύρω στα 45 στελέχη υποστήριξαν την υποψηφιότητα Καλλίρη και μόλις 7 την υποψηφιότητα Νανόπουλου.

Όλοι βέβαια δήλωσαν ότι θα συνταχθούν με όποια απόφαση πάρει ο αρχηγός του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρκετές πηγές η συνέλευση είχε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση από διάφορες πλευρές χωρίς πάντως ακρότητες.

Υπήρξαν αρκετές ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά μία που ξεχώρισε ήταν ότι και οι 3 επικεφαλείς των συνδυασμών που προέκυψαν από το συνδυασμό Νανόπουλου στις εκλογές του Επιμελητηρίου ήσαν ενάντιοι στην υποψηφιότητά του για το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα υπέρ της υποψηφιότητας Καλλίρη τάχθηκε τόσο ο Παν. Πιτσάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όσο και ο Παν. Λουζιώτης ενώ ο Σωτ. Σπηλιωτακάρας παρέπεμψε στην απόφαση του κόμματος.

Υπέρ της υποψηφιότητας Καλλίρη τάχθηκαν επίσης ο Σωτ. Μουρίκης και ο Σωτ. Κουκουλάκης όπως το ίδιο έκανε και ο Δημ. Σουφρίλας . Συνολικά δηλαδή δεν βρέθηκε ούτε ένας πρώην στενός συνεργάτης στο Επιμελητήριο να στηρίξει την υποψηφιότητα Νανόπουλου.

Πηγή: aftodioikisi.gr