Πελοπόννησος | Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 11:53

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (9.4.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν δεκαέξι (1116) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια ογδόντα επτά (687) ήταν ημεδαποί και τα τετρακόσια είκοσι εννέα (429) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τέσσερα (704) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν ογδόντα ένα (81) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29)  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα έξι (36) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρείς (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.

Τρείς (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Τρείς (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.

Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπής, που είχε γίνει την 17.5.2019 στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστη συνεργή της.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατό εννέα (109) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και ογδόντα μία (81) παραβάσεις για παραβίαση απαγόρευσης για την αποφυγή του κορωνοιού, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους –9,4– γραμμαρίων, ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους -5,2- γραμμαρίων  και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -260- γραμμαρίων , στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.