Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Πελ/σου | Ο Π.Πετρόπουλος παρέδωσε στον Δ.Οικονομόπουλο (vid,ph)

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 12:38

Σε μία λιτή εκδήλωση ο μέχρι πρότινος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος παρέδωσε στον νέο Διευθυντή Δημήτρη Οικονομόπουλο.

Η παράδοση έγινε το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Τρίπολη και στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου.Ο κ. Πετρόπουλος μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή επιστρέφει στην τάξη, σε Λύκειο της Καλαμάτας και όπως είπε οι θέσεις δεν είναι για να τις παντρεύεσαι, αλλά για να προσφέρεις.

Επεσήμανε πως μετά από 4 χρόνια φεύγει ικανοποιημένος αφού παρήχθη σημαντικό έργο στην εκπαίδευση με πολλές τομές και ο απολογισμός θα γνωστοποιηθεί εγγράφως.

Δήλωσε αρωγός στον νέο Διευθυντή ώστε η παράδοση -παραλαβή να είναι ουσιαστική.

Ο νέος Διευθυντής Δημήτρης Οικονομόπουλος προέρχεται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ήταν μέχρι πρότινος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας και όπως δήλωσε πρωταρχικός σκοπός του θα είναι να υπάρχει καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη της γνώσης στην τάξη, ενώ θέλουν και οι μαθητές να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο με το χαμόγελο.

 

Βιογραφικό Δημήτρη Οικονομόπουλου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι απόφοιτος:

  • της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης,
  • του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών,

Επιπλέον, είναι:

  • κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (Master of Science in Statistics) «Συμπληρωματική ειδίκευση στην επιστήμη της Στατιστικής» του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και
  • διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρέας Μπρούζος, μέλη της τριμελούς επιτροπής: Ιωάννης Πυργιωτάκης & Νικόλαος Παπαδάκης). Τίτλος διατριβής: «Η εκπαιδευτική πολιτική για τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία και η επίδρασή της στη λειτουργία τους σύμφωνα με τις απόψεις δασκάλων (1976 – σήμερα). Η περίπτωση της εκπαιδευτικής περιφέρειας Πελοποννήσου».

Επίσης, έχει ετήσιες επιμορφώσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ΕΛΚΕ) ως εξής:

  •  Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή                       
  • Κατάρτιση στην Επιστήμη της Ψυχολογίας                       

Εργάζεται ως Δάσκαλος είκοσι εννιά χρόνια  σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μεσσηνίας και του Ν. Λακωνίας. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής σε πολυθέσια δημοτικά σχολεία (4ο 6/Θ Δ. Σ. Μεσσήνης, 24ο 12/Θ Δ. Σ. Καλαμάτας & 9ο 12/Θ Δ. Σ. Καλαμάτας) και ως Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε.Ν. Μεσσηνίας. Σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, ανακοινώσεις σε συνέδρια, συγγράψει  βιβλία- έρευνες για την εκπαίδευση (αυτοέκδοση & εκδόσεις Έλυτρον) και δημιουργήσει CD με επεξεργάσιμα αρχεία απαραίτητα για τη λειτουργία του Σχολείου.

Aναλυτικά το Βιογραφικό εδώ

Δείτε στο βίντεο τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου.