Περιφερειακοί αγώνες κολύμβησης…

Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 15:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 31 Mαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν  οι Περιφερειακοί Κολυμβητικοί Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρίπολης. Τους αγώνες διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος τριάντα σύλλογοι από όλη την Πελοπόννησο  με τετρακόσιους περίπου αθλητές. Στους αγώνες συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10, 11και 12 ετών. Οι Περιφερειακοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Τρίπολη, καθώς το κολυμβητήριο «ΠΕΠΑΝΟΣ» της Πάτρας είναι πλέον κλειστό.

Η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, πρεσβεύουν το πνεύμα του υγρού στίβου, γι’  αυτό και  καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμένει το δημοτικό κολυμβητήριο ανοιχτό, τόσο για τους αθλητές και δημότες της Τρίπολης, όσο και για τη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού.

Κάθε διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων που πραγματοποιείται στην πόλη μας, συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής, η δημιουργία προϋποθέσεων για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, τονίζει τη σημαντικότητα των αγώνων για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Όπως σημειώνει, “οι αγώνες αυτοί βοηθούν στην πρόοδο και την ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος της κολύμβησης στην Τρίπολη, που αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει αγκαλιάσει τον υγρό στίβο και εκατοντάδες παιδιών αθλούνται και προάγουν το άθλημα της κολύμβησης”.