Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:Μόνος δρόμος η συνένωση δυνάμεων για την ανάπτυξη της Κορινθίας

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 16:19
«Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε στη νέα προγραμματική περίοδο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των συμφερόντων των συμπολιτών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους Δημάρχους της ΠΕ Κορινθίας σε συνάντηση εργασίας που έγινε στην ΠΕ Κορινθίας μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη εξέλιξη των έργων και τον προγραμματισμό νέων στην Κορινθία. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Παπαγγελόπουλου, και των Περιφερειακών Συμβούλων Κορινθίας, ενημέρωσε τους Δημάρχους για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαχείρισης του ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου, παρά τις αντιξοότητες, και τη μελετητική ωριμότητα έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου (2014 – 2020), «ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες και να μη χάσουμε καμία ευκαιρία ανάπτυξης της Κορινθίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οποίας και σημαντικά είναι και στρατηγικής σημασίας για την Πελοπόννησο», όπως δήλωσε. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κορινθίας, Νεμέας, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων,  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σ’ ότι αφορά προς στελέχωση και μη σωστή λειτουργία των Κέντρων Υγείας, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι «πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η ευθύνη λειτουργίας των μονάδων υγείας θα πρέπει να έρθει στην αιρετή Περιφέρεια».